Hasan Yıldızdan basın toplantısı

Hasan Yıldız'dan basın toplantısı

İl Özel İdare Genel Sekreteri Hasan Yıldız gerçekleştirdiği basın toplantısında Çankırı genelinde yapılan çalışmaları aktardı.

 

Özel İdare Genel Sekreteri Hasan Yıldız dün Özel İdare Sosyal Tesisleri’nde bir basın toplantısı düzenleyerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Toplantıya Özel İdare görevlileri ile AKP Meclis Üyesi Faruk Dilsiz’in yanı sıra  Özel İdare Şefi Ayvaz Çal katıldı.
 
Köylere yönelik yapılan hizmetleri aktaran Yıldız, “Kanalizyonda Ankara’dan bile iyiyiz” dedi.
 
TYÇP (Toplum Yararına Çalışma Projesi)’den işçi alarak mevcut kadrolarına takviye yaptıklarını belirten Yıldız, “TYÇP’den aldığımız işçileri hemen çalıştırmaya başladık. Köy tabelalarını geçen yıl yapmıştık. Şu anda 169 köy tabelası, 24 de trafik tabelası monte edildi. Köy tabelalarının %95’i tamamlandı denilebilir, ama ufak tefek sıkıntılarımız var. Bunların korunması devletin yararınadır ve topluma düşmektedir. Çavuş köyü tabelası var, yeni bir tabela, ama 7 tane kurşun sıkmışlar. Bu iş için 70 bin lira para harcadık” dedi.
 
Köylerde bulunan eskimeye yüz tutmuş köprü korkuluklarını boyadıklarını aktaran Yıldız, “Bir ekip kurduk ve bu ekibe köprü korkuluklarını boyama görevi verdik. 8 ilçede 56 köprü boyadık. 4 ilçemiz kaldı, zaten epey boya almıştık. Şu anda bir sıkıntımız yok, hepsini tamamlamayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
 
Yol alt yapı çalışmalarının devam ettiğini aktaran Yıldız, 6 aracın yama çalışmalarına devam ettiğini, 90 km’lik yama çalışması yapıldığını vurguladı.
 
Çeşitli yerlerde 13 heyelan meydana geldiğini söyleyen Yıldız, alanlarda gerekli çalışmaların yapıldığını, önemli bir sıkıntının kalmadığını kaydetti.
 
Diğer illerden daha iyi konumda olduklarını aktaran Yıldız, “Bizim tek gayretimiz maliyeti en aza indirgeyerek, daha fazla iş yapmaktır. Bütün derdimiz, endişemiz bu yöndedir. Bakın96 km. kanalizasyon borusu aldık. İlk boru ihalesini yaptık ve fiyatlar çok uygundu. Daha fazla iş yapabilmek adına bu boruları aldık. Ne yaptığımızı biliyoruz ve bildiklerimizi uygulamaya çalışıyoruz. Kilitli parke konusunda ise bu yıl 57 iş yapacağız diye planladık, ben bunu 60’a tamamlayacağımıza inanıyorum.140 km. asfalt programı yaptık. Bakın diğer illerle kıyaslayın, düşük maliyet ile planladığımız görülecektir. Bizi diğer illerle kıyaslayın, hatta uzaklara gitmeyin çevre iller ile kıyaslayın. Düşük maliyette işler yaptığımız görünecektir. Büyükşehirlerle kıyaslamanın çok doğru olacağını düşünmüyorum, ama inanın kanalizasyon konusunda Ankara’dan bile iyiyiz” dedi.
 
Özel idarenin köy işleri dışında değişik işler de yaptığını sözlerine ekleyen Yıldız, “Biz sadece köy işleriyle uğraşmıyoruz. Örneğin bakın tarıma 3 tane araç alacağız, bunun da parasını yatırdık. Tarım konusunda hayvancılığa ve tohumculuğa destek veriyoruz. Köylere selektörler kuruluyor. Öte yandan emniyete bir araç sipariş ettik. Şehir merkezindeki tarihi konağı onarıyoruz. Bu onarımın değeri ise 250 bin lira. Sporda amatör kulüplere malzeme yardımları yapıyoruz. Çocuklarımızın spor yapabilmeleri için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz” ifadelerini kullandı. (Kaynak: Karatekin gazetesi)
 
ÇANKIRI'YA 640 BİN TL KAYNAK AKTARILDI
Öte yandan Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre ağır kış şartlarının getirdiği tahribatı iyileştirme çalışmalarında kullanılmak üzere Çankırı Valiliği bütçesine yaklaşık 640 bin tl kaynak aktarıldı. Edinilen bilgilere göre ülke genelinde 10 il'e sağlanan ödeneğin bozulan köy yolları ile acil yapılması gereken işlerde kullanılacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler