Haşim Kılıç'a tepkiler

Haşim Kılıç'a tepkiler

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın sert açıklamalarına siyasiler de sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan tepki gösterdi.

İşte o tepkilerden bazıları:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop: Yakışıksız ve sığ değerlendirmeler. Bu işler cübbeyle olmaz, cübbesini çıkartsın siyasete girsin.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: Anayasa Mahkemesi Başkanı söylemesi gerekeni söylemiştir. Asıl sıkıntılı söylemler Başbakan'ın AYM Başkanı ve üyelerine karşı kullandığı söylemlerdir.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu: Haşim Kılıç muhalefete ders verdi sezonu açıldı...

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk: Anayasa Mahkemesi Başkanının konuşmasını dinleyin.Türkiye'nin hukuk devleti olup olmadığını,Türkiye'de hukuk güvenliği olup olmadığını görün. Anayasa Mah.Başkanının konuşmasını izliyorum.Başbakan'ın,konuşmadan çok rahatsız olduğu her halinden belli oluyor. Bakalım Anayasa Mahkemesi Başkanının sert konuşmasına,bakalım Başbakan ne diyecek? merakla bekliyorum. Sayın Başbakan'a soru; Anayasa Mahkemesinin konuşması,milli midir? Açık seçik Belli besbellidir ki AYM Başkanı Sayın Haşim Kılıç'ın konuşmasının hedefinde Başbakan vardır.

CHP'li Melda Onur: Haşim Kılıç resmen fırça atıyor... Haşim Kılıç yani yargıyla zırt pırt oynamayın mı demek istedi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel:  Kalem Kılıç'tan keskindir cümlesini ters kepçe yaptı, kafasına geçirdi... Hukuku hiçe sayanlara ders olacak bir konuşma. Türkiye yüreklensin

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar: Haşim Kılıç Abüllatif Şenerleşti, artık o da tarihin çöplüğündedir. Haşim Kılıç'ın açıklamaları Başbakanın cumhurbaşkanı olmasını daha zorunlu hale getirmiştir. Çankaya seçimi yeni istiklal mücadelesinin en önemli evresidir

Adalet Bakanı Danışmanı Adnan Boynukara: Eleştirilere 'sığ' demek yerine, keşke bahsettikleri kararın nasıl alındığını da açıkça ifade edebilseler...! Birisi; kanunla HSYK başkanına verilen yetkiler ile tüzükle Anayasa Mahkemesi başkanına verilen yetkileri karşılaştırmayı düşünür mü? Ülkenin seçilmiş başbakanının cevap verme şansının olmadığı yerde söylenen 'lafları' kahkaha atarak destekleyen yargı mensupları kim acaba? Kafayı kurcalayan soru; başkan bu konuşmayı tek başına mı, AYM üyeleriyle birlikte mi veya üyelerin dışında birleriyle birlikte mi yazdı?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler