Haşim Kılıçdan yaşam tarzı uyarısı!

Haşim Kılıç'dan yaşam tarzı uyarısı!

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, farklı yaşam tarzlarına saygı uyarısında bulundu.

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı, JW Marriott Otel'de yapıldı. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç toplantıda bir konuşma yaptı. Kılıç konuşmasında farklı yaşam tarzlarına saygı uyarısında bulundu.
 
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, tarihimizin hayat tarzına yapılan müdahalelerle dolu olduğunu belirterek, "Bunlara yeni halkalar eklemek yorgun vicdanları dahada yoruyor" dedi.
 
Anayasa Mahkemesi Başkanı, toplum vicdanı ikna edilmeden atılan adımların demokratik hukuk devletinin sicilini bozmaktan başka bir sonuç doğurmayacağını söyledi.
 
İşte Haşim Kılıç'ın TÜSİAD toplantısında yaptığı konuşmasından satırbaşları:
 
Gerilim öfkeyi, öfke de nefret söylemini beslerken diyalog ve uzlaşma zeminini kaybediyoruz sokakta meydanda, okulda, trafikte, medyada hakim olan şiddet ve gerilim geleceğin Türkiyesi'nin en büyük tehlikesidir. Siyasi ve sosyal tarihimiz anlamsız hayali yüklü düşüncelerle toplumun bazı kesimlerinin hayat tarzına yapılan müdahalelerin izleriyle doludur. Bunlara yeni halkalar eklemek yorgun vicdanları dahada yoruyor. Toplum vicdanı ikna edilmeden atılan adımlar demokratik hukuk devletinin sicilini bozmaktan başka bir sonuç doğurmadı. Kamu gücünü kullananların hak ihlaline sebep olması kabul edilemez, başkalarının haklarına sahip çıkmak insanlık erdemidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler