Havuzcular Meclisi'nden son icraat!

Havuzcular Meclisi'nden son icraat!

Çankırı İl Genel Meclisi, Haziran ayı gündemi içler acısı durumu gözler önüne seriyor...

Çankırı İl Genel Meclisi'nin Haziran ayı gündemi açıklandı. 2-6 Haziran tarihleri arasında 5 gün ardı ardına toplantı gündemi yaşayacak olan İl Genel Meclisi (nam-ı diğer Havuzcular Meclisi) tespit ettiği gündemle yeni bir skandala imza attı.

5 Haziran 2014 günü 4'üncü toplantısını gerçekleştirecek olan İl Genel Meclisi'nin gündeminde bir tek gündem maddesi bulunmakta. Bayramören ilçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın ihtiyacı olan aracın alımı için eksik olan 20 bin TL'nin anılan birime aktarılması konusunda Vali Özcan'a yetki verilmesi oylanacak!

27 Üyeli meclisin her bir üyesinin oturum başına 130 tl aldığından yola çıkarak Vali Özcan'a verilecek 20 bin tl'lik yetkinin maliyeti, diğer giderlerle birlikte yaklaşık 5 bin tl'ye ulaştığı görülmekte.

NE Mİ YAPALIM?
TC'nin bugünkü işleyiş sisteminin hangi düzeyde olduğuna işaret eden ortadaki uygulama hantal yapının düzeyini de gözler önüne sermekte.

Çankırı İl Genel Meclisi'nin temel sorunlarından bir tanesi de 'gündem' bulamamak! Meclis'in ayda 5 gün toplanması zorunluluğu, meclisi yönetenlerin de sıkıntı yaşamasına neden oluyor. Yaşanan sıkıntıyı ortadan kaldırma hamleleri de habere konu olan absürdlükleri doğuruyor...

Sözün kısası; Çankırı'yı 'vilayet' olarak değerlendirebilmek için çok daha uzun merhalelerin katedilmesi gerektiği bir kez daha gün yüzüne çıkmış olmakta.

İL GENEL MECLİSİ'NİN HAZİRAN AYI GÜNDEMİ

Toplantı 02-06/06/2014
Toplantı Saati: 10.30
Toplantı Yeri: İl Genel Meclisi Salonu
1.Birleşim 02.06.2014 Pazartesi
- Açılış ve Yoklama
İl Özel İdaresinin 2013 mali yılı Kesin Hesabına ait, incelemesini tamamlayan Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesi.
İlimiz Kurşunlu İlçesi Çavundur Köyü Hamamönü mevkii 101 ada 17 parselde mülkiyeti İl Özel İdaresine ait 129.919,37 m2 taşınmaz ve yakın çevresindeki parsellerin revizyon İmar Planlarını inceleyen İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun görüşülmesi

2.Birleşim 03.06.2014 Salı
Açılış ve yoklama.
İlimiz Atkaracalar İlçesi ile Orta İlçesi  Kalfat Köyü arasındaki sınır ihtilafına ait, incelemesini tamamlayan İçişleri ve Çeşitli İşler Komisyonu raporunun görüşülmesi. 
Çankırı İl Özel İdaresinde 4857 Sayılı İş Kanununa göre işçi kadrolarında çalışan personelle ilgili unvan değişikliği konusunda Yönetmelik çıkarılması ve uygulanması hususunun görüşülmesi.

3.Birleşim 04.06.2014 Çarşamba  
Açılış ve yoklama.
- İlimiz Merkez Dede Köyü sınırları içerisinde h31-b1 paftasında 2011/01 ruhsat No'lu 19160,56 m² yüzölçümlü kum-çakıl ocağının işletme ruhsat süresi 06.06.2014 tarihinde biteceğinden, ruhsat süresinin  
5 yıl süre ile uzatılması hususunun görüşülmesi.
Dilek ve Temenniler.

4.Birleşim 05.06.2014 Perşembe
- Açılış ve yoklama. 
Bayramören İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı hizmetlerinde kullanılmak üzere, araç alımı için ödenek yetersizliği nedeniyle ihtiyaç duyulan 20.000-TL nin, 2014 yılı bütçesinden aktarılması ve İlçeye gönderilmesi ile, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 64. maddesi gereğince, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Bayramören İlçe Kaymakamlığı ve İl Özel İdaresi arasında hazırlanacak protokol dahilinde yardım yapılması ve protokolün imzalanması için İlimiz Vali'sine yetki verilmesi hususunun görüşülmesi.  

5.Birleşim 06.06.2014 Cuma
- Açılış ve yoklama. 
Milli Eğitim Müdürlüğünün taşımalı eğitim giderlerinde kullanılmak üzere, listede belirtilen İlçelere, 2014 mali yılı bütçesinden toplam: 42.553,64-TL ödeneğin aktarılması ve gönderilmesi hususunun görüşülmesi. 
Gelecek toplantı gününün belirlenmesi
Dilek ve temenniler-kapanış

MAYIS AYINDA HAVUZCULAR'A NE DÜŞTÜ?
Öte yandan 27 üyeli Çankırı İl Genel Meclisi'nde 21 sandalyeye sahip AKP'li üyelerin her biri, uygulamaya koydukları 'havuz sistemi' ile Mayıs ayında hesaplarında 800 tl dolayında para gördüler!

Kulislerden elde ettiğimiz bilgilere göre; İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker'in bu uygulamadan ve de Sözcü18'in gündeme taşıdığı 'Havuzcular Meclisi' yakıştırmasından hayli rahatsız olduğu belirtilmekte.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler