Hayrettin Çelikten: Kanunsuz hiçbir işin içinde bulunmadım

Hayrettin Çelikten: Kanunsuz hiçbir işin içinde bulunmadım

Çelikten, gazetecilere yaptığı açıklamada, hakkındaki isimsiz bazı şikayetler nedeniyle gözaltına alındığını anlattı.

Çankırı'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve çıkartıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, "Suçlu - suçsuz ayrımı yapılarak tahkikatların bir an evvel yapılması ve iş dünyasının sahaya dönüp üretimine, ticaretine devam etmesi ülke ekonomisinin daha fazla zarar görmemesi adına önemlidir" dedi.

Çelikten, gazetecilere yaptığı açıklamada, hakkındaki isimsiz bazı şikayetler nedeniyle gözaltına alındığını anlattı.

Çankırı'nın küçük bir kent olduğunu ve herkesin birbiri ile dost olmadığını vurgulayan Çelikten, "Son yapılan Ticaret Sanayi Odası seçimlerinde yüksek bir oy ile başkan seçildim. Fakat bu anlamda rakiplerimiz oldu, sevenlerimiz, sevmeyenlerimiz oldu. Bu kapsamda hakkımızda bazı şikayetler olmuş. Biz de onları cevaplandırmaya çalıştık" dedi.

"Türk Adalet sistemine güveniyorum" diyen Çelikten şunları aktardı:

"İnşallah hak yerini bulacak, bundan en ufak şüphem yok. Kanunsuz hiçbir işin içinde bulunmadım, kanunsuz hiç kimse ile görüşmedim. İş dünyasına zarar verecek hiç bir işin içinde olmadım."

Ülke ekonomisinin daha fazla zarar görmemesi adına suçlu - suçsuz ayırımının bir an evvel yapılması gerektiğinin altını çizen Çelikten, "Suçlu - suçsuz ayrımı yapılarak tahkikatların bir an evvel yapılması ve iş dünyasının sahaya dönüp üretimine, ticaretine devam etmesi ülke ekonomisinin daha fazla zarar görmemesi adına önemlidir. Ülkemizin milli gelirinin yükselmesi lazım. Bu tür yapılanmalar fakir aile çocuklarını kandırmaktadır. Bu tür yapılan bir daha barınamaması için ülkemizin zenginleşmesi gerekmektedir. Gelişmiş ülkelerdeki gibi sosyal devlet bütün gereksinimleri karşılamış olursa, gelecek günlerde böyle tuzaklarla karşılaşmayız. Devletimizin zenginleşmesi, yatırımların artması gerekiyor. İş dünyasının da bir an evvel motivasyonunun düzeltilerek onların da üretime katkı sağlaması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Çelikten, kişisel husumetlerin cadı avına dönüştürülmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler