Hayvan Pazarı kapatıldı ve imara açıldı!

Hayvan Pazarı kapatıldı ve imara açıldı!

Çankırı Belediye Meclisinin Ocak ayı toplantısında aldığı kararla, hayvan pazarı olarak kullanılan alan kapatılarak imara açıldı.

Halen "Çankırı Belediyesi Hayvan Pazarı" olarak hizmet veren alan, Belediye Meclisinin Ocak ayı toplantısında alınan kararla kapatılarak imara açıldı.

Sözcü18 Haber Merkezinin elde ettiği bilgilere göre, 6 Ocak 2011 tarihli Belediye Meclisi toplantısında alınan 8 sayılı kararla "Sanayi ve Ticaret Depolama Alanı"na dönüştürülerek B-1 h= 6.50 mt imar nizamı verildiği öğrenildi.

Öte yandan sözkonusu alanın imara açılması ile birlikte, Belediye yönetiminin bölgeyi satışa çıkaracağı da öğrenildi.

Çankırı Belediye Meclisinde bölge ile alınan kararı aynen şöyle:

KARAR YAZISI
Belediye Meclisi Gerekçeli İmar  Komisyonu raporu üzerinde yapılan müzakerede:

İlimiz Buğdaypazarı Mahallesi Şehir İmar Planının, 663800–664400 Y, 4497000- 4497600 X koordinatları arasında D.S.İ nin yapmış olduğu dere ıslah çalışması ile oluşan seddenin arasında kalan alanın İmar Planı içine alınarak “Mezbaha”, “Hayvan Pazarı”, “Ticaret-Deri Toplama Alanı” nın B-1 H max=3.50 mt. İmar Nizamı verilmesi ve “Tüp Depolama Alanı” nın B–1 H max=3.50 mt. olarak İmar Planında “Belediye Hizmet Alanları” ayrılması, İmar Planında daha önceden, hemen bu alanın ilerisinde ayrılmış olan “Mezbaha ve Hayvan Pazarı” nın iptal edilerek yine eski konumu olan “Sanayi ve Ticaret Depolama Alanı” na dönüştürülmesi B–1 h=6.50 mt. İmar nizamı verilmesi, yine ekli krokide görüldüğü gibi plan değişikliği yapılan alanın güneyinde bulunan “Deri Toplama ve Depolama Alanı” nın ise kaldırılarak “Belediye Hizmet Alanı” olarak ayrılması şeklinde plan tadilatı yapılmasına değişikliğin, 3194 sayılı imar Kanununun 8/b maddesi gereğince onanmasına askı süresi sonunda 1/1000 ölçekli uygulama imar planına işlenmesine, gereği için evrakın İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Planlama Bürosuna havalesine, 06.01.2011 tarihinde toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler