Hayvancılık desteklemelerine devam

"Hayvancılık desteklemelerine devam"

Çankırı Damızlık Sığır Birliği Başkanı Ömer Çendek, yaklaşık 6 milyon liralık hibe desteği sağlandığını belirtti.

Çankırı ili Damızlık Sığır Birliği Başkanı Ömer Çendek yaptığı açıklama ile bölgede büyükbaş hayvancılığı konusunda son yıllarda önemli mesafeler katettiğine işaret ederek "İlimiz 2012 yılında 16 bin 511 büyükbaş hayvan anaç sığır desteklemesinden faydalanmıştır." dedi.

Başkan Çendek'in yazılı açıklaması şöyle:
 
"İlimiz ekonomisinin temeli tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Nüfusumuzun yarısından fazlası hayvancılıkla istihdam edilmiş olup geçimini sağlamaktadır. 2012 yılı itibariyle 9 bin 327 hayvancılık işletmesi olup 134 bin 283 büyükbaş hayvan sayımız bulunmaktadır. Birliğimiz tarafından önsoykütüğünde 5 bin 571 hayvancılık işletmesine hizmet verilmektedir. Soykütüğünde ise bin 500 civarında üye işletmeye ve 43 bin 662 büyükbaş hayvan sayısına hizmet verilmektedir. 
 
Bunun 2012 yılında 16 bin 511 büyükbaş hayvan anaç sığır desteklemesinden faydalanmıştır. Gene birliğimiz tarafından saha çalışmaların da her işletmeye bire bir gidilerek üreticilerimize Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından 2012/3106 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan hayvancılık işletmelerine verilen hibeler konusunda ilimiz geneline 6 milyon TL ilimize (hibe) desteklemesi Birliğimiz tarafından sağlanmıştır.
 
Birliğimiz kuruluşu itibariyle daha önceden ilimize girişi olmayan bu desteklemeler, yoğun çalışmalarımız sonucunda bu güne kadar büyük gelir kaynağı olarak üreticilerimize ve ilimize sunulmuştur. Bundan sonraki hedefimiz daha fazla üreticiye ulaşılarak onların da devletimizin vermiş olduğu desteklemeler ve hibelerden faydalanmasını sağlamak olacaktır. Tüm üreticilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenli ederim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler