HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş: Hesabı sandıkta soracağız

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş: Hesabı sandıkta soracağız

HDP Eşbaşkanı Diyarbakır mitingindeki patlamayla ilgili açıklamalarda bulundu.

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır mitingindeki patlamayla ilgili açıklamalarda bulunarak şunları söyledi:

“Ben konuşma yapmak için aracımdan çıkış için hazırlık yaptığım sıra, sahneye yakın, bir kaç metre ileride meydana geldi. Patlamanın bulunduğu yerde bir trafoda var. Durumu ağır olan da var, hafif olanda var. Bütün halkımıza, yararlılarım başta olmak üzere geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Coşkulu ve heyecanlı bir mitingimizi tamamlamak üzereyken, böylesine vahim bir olayın meydana gelmiş olması düşündürücüdür.

Bizim Türkiye’de barışa ihtiyacımız var. HDP hepimizin ihtiyacı olduğu için, ekmekten, sudan daha çok barışa ihtiyacımız olduğu için seçim kampanyasını yürütüyoruz. Bu patlama neden kaynaklı olursa olsun, Diyarbakır halkını ben sağduyuya davet ediyorum. Hiçbir yerde gerileme, provokasyona, asla mahal vermesinler. Gerilim yaratmak isteyenler olursa, asla tahriklere kapılmasınlar. Biz gerekli açıklamaları yapacağız ve seçim çalışmamıza kaldığımız yerden devam edeceğiz. 

Bu patlama umut ediyorum ki gerçek bir araştırmayla ortaya çıkar, sonuçlarıyla hepimizi tatmin edecek bir soruşturma yapılır. Beklentimiz o yöndedir. Yaralılarla ilgili bilgi almaya çalışıyoruz. Üzücü, vahim bir olayla mitingimizi sonlandırmak zorunda kaldık. Türkiye toplumu emin olsun, HDP bu tür tuzaklara düşmeyecek. HDP bu tür gerilim yaratmak isteyen odakların aleti olmayacak. Biz bu seçimi yapacağız ve inşallah da kazanacağız.”

"CUMHURBAŞKANI DEĞİL Mİ, GİTSİN DİYARBAKIR'A ÇİÇEK BIRAKSIN"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Demirtaş'ı aradım ama kendisine ulaşamadım' sözleri üzerine bir açıklama yapan HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş “Benim iki küçük kızım da dahil olmak üzere yüzlerce çocuğun orada ölmek üzere olduğunu gördüm.  Küçük çocuklar ve bebekler gaz bombasıyla nefes alamaz hale geldiler. Benim korumalarım vücudu parçalanmış birini taşıdılar ve yolda vefat ettiğini söylediler. İlk etap da 100 yaralı bilgisi geldi ve ben çıktım sağduyu açıklaması yaptım. Paniği büyütmemek için ne yaralı ne de ölü bilgisi verdim.  Aynı saatte Cumhurbaşkanı Eskişehir'de miting de konuşuyor ve yine bize saldırıyordu. Ne bir başsağlığı, ne bir geçmiş olsun ne de bir üzüntü beyanı vardı. Ülkenin Cumhurbaşkanı bir saat Eskişehir mitinginde konuştu ve o vahşi saldırıya dair tek bir cümle etmedi. Kendileri bana ulaşmaya çalışmış olabilir ama önemli olan bana ulaşmaya çalışmaları değil. Orada katliama uğrayan bir halk var arasınlar onlardan özür dilesinler üzüntülerini belirtsinler. Buyursunlar Diyarbakır'a gitsinler.  77 milyonun Cumhurbaşkanı değil mi katliamın olduğu yere gitsin çiçek bıraksın. Mesele ben değil mesele halktır. Halka karşı bir özür borçları var hedef gösterdikleri için yalan iftira üzerine kampanya yürüttükleri için, bizi bu kadar düşmanca saldırının hedefi haline getirdikleri için. Bütün Türkiye'ye özür borçları var seçim sonrası kampanya boyunca kullandıkları dilden üzüntü duyduklarını ve hata yaptıklarını kabul eder ve Türkiye toplumundan özür dilesinler üzüntülerini onlara belirtsinler” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler