HDP vekilleri yürüyerek Cizre'ye gidiyor

HDP vekilleri yürüyerek Cizre'ye gidiyor

Cizre’de sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi ve çatışmaların yaşanması ardından bölgeye giden HDP heyeti yürüyerek Cizre’ye gidiyor.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Valilik tarafından sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi ve çatışmaların yaşandığı ilçede bir kişi yaşamınıyitirirken, çok sayıda kişi de yaralandı.

Sokağa çıkma yasağı ilan eden Valilik, ilçeye giriş çıkışları da kapatırken, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) bölgeye gönderdiği heyetin de ilçeye girişi engellendi.

Sabah saatlerinde HDP heyeti ile askerler arasında yaşanan tartışma sonrası heyet üyelerinden Şırnak Milletvekilleri Aycan İrmez ve Leyla Birlik ile birlikte Antep Milletvekili Mahmut Toğrul’un da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi askerlerin kurduğu engeli aşarak Cizre’ye doğru yürüyüşe geçti.

Öte yandan HDP, 11 Eylül’deki Meclis Grup Toplantısı’nı Şırnak’ın Cizre ilçesinde yapacağını duyurdu.

HEYET DURDURULDU
Evrensel'de yer alan habere göre, incelemede bulunmak için ilçeye giden HDP heyeti polisler tarafından durduruldu. HDP Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan, HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pîr, HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, HDP Urfa Milletvekili Leyla Güven ve HDP PM üyesi Yuhana Aktaş'tan oluşan heyetin ilçeye geçişlerine izin verilmedi. Konuya dair bilgi veren vekillerden Aslan, polisin geçişlerine izin vermediğini, engellemeye dair aradıkları Kaymakam ve Vali'nin ise telefonlarına cevap vermediğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler