HDP’den teşkilata acil genelge

HDP’den teşkilata acil genelge

HDP MYK, parti teşkilatına 'Güvenlik önlemleri ve acil eylem çağrısı' konulu bir genelge gönderdi.

Halkların Demokratik Partisi’ndan parti il ve ilçe teşkilatlarına bir genelge gönderildi. Genelgede güvenlik tedbirleri dikkat çekti. Parti binalarına siyah bez asılması da istenen genelgede tüm şenlik ve festivaller bir hafta ertelenmesi talep edildi.

Partinin basın bürosundan yapılan yazılı açıklama ile, Genelgede HDP’ye yönelik saldırılarının devam etme olasılığının yüksek olduğuna dikkat çekilerek parti binalarında güvenlik önlemlerinin titizlikle alınması gerekliliği vurgulandı. Bu çerçevede: "Parti binasına gelenlerin üst aramalarının yapılması, partiye gelen paket, çiçek gibi malzemelerin nereden geldiğine, kim tarafından yollandığına dikkat edilmesi, katılınan tüm eylem ve etkinliklerde gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması gerekliliği” ifade edildi.

Genelgede Suruç katliamına yönelik demokratik tepkilerin örgütlü bir şekilde gösterilmesi gerekliliğine dikkat çekilerek şehit cenazelerinin kitlesel bir katılım ve ortak duygu ve eylemlerle kaldırılması gerekliliği ifade edildi. Örgütlere Suruç’ta başlayacak olan barış nöbetlerine ilişkin bilgi verilirken, "üç günlük yas gereği parti binalarına siyah bez asılması ve bir hafta boyunca şenlik, festival gibi etkinliklerin ertelenmesi" istendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler