Her yer siyah-beyaz - İZLE

Her yer siyah-beyaz - İZLE

Beşiktaş rövanş maçında kendi evinde Braga'ya 1-0 yenilmesine karşın turu geçen taraf oldu

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş, 2-0'ın rövanşında Braga'ya İnönü'de 1-0 yenilmesine rağmen bir üst tura çıkmayı başardı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Portekiz temsilcisi Braga ile oynadıkları UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında, deplasmanda oynanan ilk maçın kadrosunu sahaya sürdü. Braga'da 2-0 kazanan takımı bozmayan Portekizli teknik adam, Ricardo Quaresma'yı forvet oynatırken, Necip Uysal ve Fabian Ernst'i ön liberoda, Simao Sabrosa, Manuel Fernandes ve Veli Kavlak'ı orta alanda görevlendirdi.

Savunma ise İbrahim Toraman, Tomas Sivok, Egemen Korkmaz ve Tanju Kayhan'dan oluştu. Gençlerbirliği maçında omzundan sakatlanan Tanju, Braga karşısında takımdaki yerini aldı.

Siyah-beyazlılarda, yedek kulübesinde ise Umut Kaya, Hugo Almeida, Sidnei, Ekrem Dağ, Julio Alves, Mustafa Pektemek ve Filip Holosko oturdu.

Barbosa'nın yerine Paulo Cesar oynadı
Braga'da ise Beşiktaş ile oynanan ilk maçta kırmızı kart gören Helder Barbosa'nın yerine Paulo Cesar forma giydi.

İlk maçtaki 2-0'lık dezavantaj nedeniyle hücum ağırlıklı bir kadro sahaya süren Braga Teknik Direktörü Leonardo Jardim, forvet oyuncuları Paulo Cesar, Alan ve Lima'yı birlikte ilk 11'de oynattı.

''Altın Kafa Sivok''
Beşiktaşlı taraftarlar, son maçlarda takımına goller kazandıran Tomas Sivok'a maç öncesi sevgi gösterilerinde bulundu. Takım sahaya ısınmak için çıktığında ilk olarak Sivok'u tribünlere çağıran taraftarlar, ''Altın Kafa Sivok'' yazılı pankart açtı.

Taraftarlar, tribünleri doldurdu
Beşiktaşlı taraftarlar, Braga maçında takımlarını yalnız bırakmadı. Tribünleri dolduran taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarla futbolculara Braga maçı için moral verdi.

Bu arada 50 kadar Portekizli taraftar da kendilerine ayrılan eski açık tribünden takımlarını destekledi. Taraftarlar, ayrıca vefat eden eski TFF başkanı Haluk Ulusoy'un babası Saffet Ulusoy için de ''Mekanın cennet olsun Saffet Ulusoy'' yazılı pankart açtı.

Eldiven şov
Beşiktaşlı taraftarlar, maçın başlamasıyla birlikte yaptıkları eldiven şovuyla ilginç bir görüntü oluşturdu. Kapalı ve yeni açık tribündeki taraftarlar, maçın başlama düdüğüyle birlikte beyaz eldivenler giyerek, tezahüratlar yapıp takımlarına destek verdi.

Bu arada siyah-beyazlı taraftarlar, zaman zaman da hafta sonunda karşılaşacakları Galatasaray aleyhine tezahüratlar yaptı.

''Demirören güle güle şimdi düşünsün Türkiye''
Beşiktaşlı taraftarlar, Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören'e olan tepkilerini Braga maçında da sürdürdü.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlığına aday olan Demirören için taraftarlar, ''Demirören güle güle şimdi düşünsün Türkiye'', ''Bay bay Demirören'', ''Kurtulduk'' diye tezahüratlar yaptı.

14 yabancı medya mensubu
Beşiktaş-Braga maçını 13'ü Portekiz, 1'i Fransız olmak üzere toplam 14 yabancı basın mensubu da takip etti. Karşılaşmada yaklaşık 250 Türk basın mensubu da basın tribünü ve sahada görev yaptı.

BEŞİKTAŞ: 0 - BRAGA: 1

STAT: Fiyapı İnönü
HAKEMLER: Istvan Vad, Gabor Eros, Robert Kispal (Macaristan)

BEŞİKTAŞ: Cenk, İ.Toraman, Sivok, Egemen, Veli, Necip, Ernst, Fernandes, Simao, Quaresma, Almeida
TEKNİK DİREKTÖR: Carlos Carvalhal

BRAGA: Quim, Salino, Douglao, M.Lopes, Elderson, Custodio, Djamal, Hugo Viana, Alan, Lima, Nunu Gomes
TEKNİK DİREKTÖR: Leonardo Jardim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler