HES inşaatında heyelan

HES inşaatında heyelan

4 işçi hayatını kaybederken 1 kişi de yaralandı.

 

Giresun'un Dereli ilçesine bağlı Kızıltaş köyünde özel bir şirkete ait HES inşaatında istinat duvarı çalışması sırasında heyelan meydana geldi. Zafer Kırlak, Erdem Erdem, Kerem Erdem, Kenan Özdemir ve Mustafa Yiğit isimli 5 işçi yıkılan duvar ve yamaçtan gelen toprağın altında kaldı. Çevredeki çalışanların kazma kürekle yaptıkları çalışmalar sonucunda  Zafer Kırlak, Erdem Erdem ve Kerem Erdem yaralı olarak kurtarılırken, Erdem Erdem ve Kerem Erdem hastaneye kaldırılmak istenirken yolda hayatını kaybetti. Aynı olayda toprak altında kalan Kenan Özdemir ve Mustafa Yiğit'in ise cansız bedenleri çıkartıldı. HES firmasına ait iş makinelerinin kurtarma çalışması sırasında kullanılmasına izin verilmediği iddia edilirken, Dereli Devlet Hastanesi önünde ölü ve yaralı yakınları yetkililere büyük tepki gösterdi.  
 
Öte yandan olaydan önce de bölgede heyelan tehlikesi nedeniyle uyarı yapıldığı öğrenilirken, daha önce de benzer şekilde aynı inşaatta bir işçinin hayatını kaybettiği iddia edildi.  
 
KILIÇDAROĞLU'NDAN TEPKİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, HES inşaatındaki toprak kaymasında 4 işçinin ölümü ve bir işçinin de yaralanmasının, iş kazalarının dikkatsizliğin, tedbirsizliğin en son ve en somut örneği olduğunu bildirdi. Kılıçdaroğlu, "Ne yazık ki, Giresun'un Dereli İlçesi Kızıltaş Köyü'nde özel bir şirkete ait HES inşaatında çalışan 4 işçimiz hayatını kaybetti. Bugün meydana gelen toprak kayması Yiğit, Özdemir, Erdem ve Kırlak ailelerin yüreğini dağladı, üzdü" dedi.   
 
Hayatlarını kaybeden işçilerden Mustafa Yiğit, Kenan Özdemir, Kerem Erdem ve Eren Erdem'e rahmet, yaralanan Zafer Kırlak'a da acil şifalar dileyen Kılıçdaroğlu, ilgilileri iş kazaları konusunda duyarlı, tedbirli ve sorumlu davranmaya çağırdı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler