Hey Tekstil Çerkeş tesisleri kapandı

Hey Tekstil Çerkeş tesisleri kapandı

600 işçinin çalıştığı Hey Tekstil tesisleri faaliyetini durdurdu.

2005 yılından bu yana faaliyette olan ve 600 işçinin çalıştığı Çerkeş Hey Tekstil tesisleri faaliyetini bugün itibariyle sonlandırdı.

Sözcü18 haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre, başta Çerkeş Kaymakamlığı olmak üzere Sanayi Ticaret İl Müdürlüğüne kapatma ile ilgili yazının ulaştığı öğrenildi.

Hey Teksil A.Ş. yönetiminin aldığı kapatma kararı sonrası fabrika çalışanlarının herhangi bir taşkınlığa sebebiyet vermesi ihtimaline karşılık ilçeye takviye emniyet kuvvetleri gönderildi.

Şirket yönetiminin aldığı kararla birlikte fabrikada çalışan işçilerin iki guruba ayrıldığı ve son aylarda zaman zaman eylem yaparak fabrikada üretimi engelleyenlere muhalif grup çalışanlarının "Sonunda muradınıza erdiniz! Fabrikayı kökten kapattırdınız!" diyerek tepki gösterdikleri gelen ilk bilgiler arasında.

Öte yandan fabrika yönetiminin çalışan 600 işçinin yaklaşık 400 tanesinin sendika üyesi olması ve toplu sözleşme görüşmelerinde "yetkili sendika"nın belirlenmesi üzerine fabrikadaki üretimi durdurma kararı aldığı yönünde bilgiler de haber merkezimize ulaştı. Konuyla ilgili olarak Hey Tekstil A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sami Uzuner'e ulaşma çabalarımız sonuç vermedi.

ŞÜKRÜ TARHAN: HAYATLARINI BU FABRİKAYA BAĞLAYANLAR VAR!
Konuyla ilgili olarak Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan "İşçilerin bütün sosyal hakları, maaşları ve tazminatları kısa sürede ödeneceği yönünde bir bilgi ulaştı" dedi. Başkan Tarhan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çalışanlar bütün programlarını maaşlarını alacağı güne endeksler. Ancak burada işçi ve işveren arasında bir güven bunalımı doğdu. Bütün düzenlerini bu fabrikadan alacağı gelire bağlayan kişiler çok fazla. Hayat düzenlerini bu fabrikaya bel bağlayarak yaşayanların sayısı çok fazla. Bu arkadaşlarımıza yazık oldu diye düşünüyorum. Ancak özellikle seçim zamanlarında bazı ard niyetli, provakatif düşünceli kişi ya da grupların meydana getirdikleri olaylar zinciri de bu kararın alınmasında etki yapmış olabilir."

Önümüzdeki günlerde İstanbul'a giderek şirketin yönetim kurulu başkanı Aynur Bektaş'la da görüşeceklerini ifade eden Başkan Tarhan "Aynur hanımdan fabrikanın üretime devamı konusunda ricada bulunacağız. Bu tesis Çerkeş ekonomisi için önemli bir köşe taşıdır. Kapanmasına ve Çerkeş ekonomisine zarar vermesini hiçbirimiz gönlümüzden geçirmeyiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler