Heykelin kaldırılması beni çok yıprattı

"Heykelin kaldırılması beni çok yıprattı"

Rüzgarın kızı Süreyya Ayhan, kendi memleketinde heykelinin kaldırılması sonrası yaşadıklarını Habertürk TV'de Balçiçek İlter'e anlattı.

Çankırı’daki heykeli kaldırılan Süreyya Ayhan Kop, suskunluğunu bozdu ve Habertürk TV’de “Söz Sende” programına konuk oldu.

Balçiçek İlter’in sorularını yanıtlayan Rüzgarın Kızı “Haberi ilk duyduğumda inanamamıştım. Hala da inanamadım. Çünkü hakikaten de kendi memleketimde böyle bir şey yapılması beni çok üzdü. Ahde vefa kalmamış. Çankırı’nın bütün sorunları halledilmiş de sıra benim heykelime gelmiş” dedi.

Belediye Başkanı İrfan Dinç’le de görüştüğünü belirten Rüzgarın Kızı, “Başkanımızla konuştum. ‘Evet, heykeli kaldırdık. Deforme olmuştu bir de sana benzemiyordu’ dedi. Ve devamında ben tek başıma karar vermedim.’ dedi. Herhalde bizim encümen üyelerinin işi yoktu, heykelin önünden geçiyorlardı da ‘Aaa bu Süreyya’ya benzemiyor’ dediler ve bu kararı mı aldılar. İki gün sonra Çankırı’ya gideceğim.” derken gözleri de doluyordu.

Program sunucusu Balçiçek İlter’in konuyla ilgili sorularına Rüzgarın Kızı devamla “Biz bu ülkeye güzel başarılar verdik. Bunun sonucunda benim heykel İstanbul’da da var. Büyük bir dünya üzerinde benim bir heykelim daha var.  Ancak benim memleketimde heykelimin yıkılması beni çok yıprattı” dedi.

Haberin gazetelerde yayımlanmasından sonra kendisine çok sayıda destek telefonu geldiğini ifade eden Süreyya Ayhan “Başkan adına çok üzülüyorum. Ona çok büyük tepki var. Beni bugüne kadar arayan sivil toplum örgütleri bana destek sözü verdiler. Umuyorum heykel yeniden yerine konulur.” dedi.

Sökülen heykelin kendisi için çok şeyler ifade ettiğine dikkat çeken Süreyya Ayhan “Hem dünyaya gelişim hem de spordaki doğuşum benim Çankırı’da gerçekleşti. Memleket çok başka bir şey. Ancak memleketimden böylesi bir vefasızlık görmek çok acı bir şey. İstanbul’daki heykelim kalksaydı da Çankırı’daki kalkmasaydı” derken gözleri de doluyordu.

ENDİŞESİNİ DİLE GETİRMEKTEN ÇEKİNMEDİ

Rüzgarın Kızı, Çankırı’da sökülen heykelle birlikte bazı endişeleri olduğunu da dile getirerek “Bir heykelin dikilmesi kolay bir şey değil. Birçok tesise ismim veriliyor. Parklarda isimlerim var. Ama benim memleketimde bu başlarsa devamı gelir diye korkuyorum” demekten de kendisini alamadı.

AİLEM BENDEN DAHA FAZLA ÜZGÜN

Yaşanılan olaylarla ilgili olarak Korgun’daki anne ve babasının da derin üzüntüler içerisinde olduğuna dikkat çeken Süreyya Ayhan Kop “Babam çok duygusal bir insan. Beni hergün arayarak teselli etmeye çalışıyor. Öte yandan da heykel yerine konulmayacaksa ben onu alıp evimizin önüne dikeceğim diyor.” diyerek ailesinin de olaylara bakışını aktardı.

Rüzgarın Kızı Süreyya Ayhan Kop, program  sırasında zaman zaman duygulu anlar yaşadı ve gözyaşlarını tutamadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler