Hidayet Karaca'nın avukatından flaş açıklamalar!

Hidayet Karaca'nın avukatından flaş açıklamalar!

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı'nın avukatı gözaltı sürecine dair konuştu.

İstanbul merkezli 13 ilde düzenlenen 14 Aralık operasyonu kapsamında gözaltına Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Turan sürece ilişkin yaptığı açıklamada, müvekkilinin 4 gündür hiçbir işlem yapılmaksızın keyfi olarak bekletildiğini söyledi.

Turan “Şu aşama böyle boş bir soruşturma ile 4 gün boyunca bekleten irade Hidayet bey hakkında tutuklama kararı verirse buna şaşırmıyoruz biz" dedi.

HİÇBİR HUKUKİ İŞLEM YAPILMAKSIZIN İFADESİ KEYFİ OLARAK BEKLETİLİYOR
Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Turan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'nde bulunan yerleşkesinin karşısında basın mensuplarına yaşanan sürece ilişkin basın açıklaması yaptı. Müvekkili Hidayet Karaca'nın gözaltına alınışının dördüncü günü olduğunu ifade eden Turan, “Sabah saatleri itibariyle polis memurlarından cumhuriyet savcılarının Hidayet Karaca'nın ifadesini alınacağını öğrenmiş bulunmaktayız. Şuan son üç tane polis memurunun ifadesi alıyor. Akabinde Hidayet Karaca'nın da ifadesinin alınmasına geçilecek. Ondan sonra savcının vereceği kararı bekleyeceğiz. Müvekkil dört gündür uykusuz, tıraş olamıyor, duş imkanı yok ve yorulmuş vaziyetti. Bu ortamda kendisini ifade vermeye zorlanıyor. Hidayet Karaca pazar günü saat 08.00 itibariyle hiç kimse gözaltına değilken kendisi gelip teslim oldu. Fakat 4 gündür hiçbir işlem yapılmaksızın, 1-2-3 gün hiçbir hukuki işlem yapılmaksızın ifadesi keyfi olarak bekletiliyor. CMK'ya göre ek gözaltı süresi şayet usuli işlemler uzarsa zorunluluk sebebiyle ifade yetişmezse ancak ek gözaltı süresi alınabilir. Fakat bu durumda hiçbir işlem yapılmadan keyfi süre keyfi olarak uzatılıyor" dedi.

BU GÖZALTI CEZALANDIRMAYA DÖNÜŞMÜŞTÜR
Polis memurlarının davranışlarının her geçen gün sertleştiğini söyleyen Turan, “En son elimde birkaç gazete ile terörle mücadele şubeye girmek istedim. Polis memurları gazeteyi alamayacakları söylediler. Bunun kanun ve hukukta hiçbir yeri olmadığını söyledim. Neye göre bunu söylüyorsunuz dedim? Savcının böyle bir talimatı var bende bunu sokmayacağım' dedi. Bu operasyonu yaptıran anlayış gazeteye silah nazarıyla bakıyor. Tıpkı bir silah gibi engellemeye çalışıyor. 30 bin insanın katili diye bakılan hükümlü Abdullah Öcalan istediği zaman medyaya ulaşıyor, televizyon seyredebiliyor, sekreterler tahsis edilebiliyor ve WhatsApp'tan görüşme imkanı sağladığı kamuoyuna yansıdı. Terörist başı olarak anılan bir kişiye bu imkanlar verilirken müvekkilim hiçbir somut iddia olmaksızın gazetelerden haberleri takip etme imkanından bile mahrum bırakılıyor. Şu haliyle bu gözaltı cezalandırmaya dönüşmüştür. Gözaltı amacından taşmıştır, işkenceye dönmüştür" dedi.

EKREM DUMANLI EKLENEREK
SORUŞTURMANIN İÇİNE DAHİL EDİLMEK İSTENİYOR
Gözaltındaki müvekkiline sorulmasını düşündüğü sorulardan bahseden Turan, “Bir tanesi Hidayet Karaca ile sayın Fethullah Gülen hoca ile arasında geçtiği iddia edilen illegal telefon konuşması. Bu telefon konuşması henüz tespiti yapılmamış, gerçekliği ortaya çıkmamış ve montajlanmış içeriğinde bir sürü unsur var. Youtube'de yayınlanan haliyle bile şu an sorular arasında farklılık var. Hidayet Karaca ile Fethullah Gülen hocaefendi arasında geçtiği iddia edilen konuşmada Serhat Albayrak ismi varken, daha sonra soruya dönüştürülürken Serhat Albayrak isminin yerine Ekrem Dumanlı eklenerek soruşturmanın içine dahil edilmek isteniyor. 17 ve 25 Aralık soruşturmasında konuşmacılar tarafından inkar edilmeyen, mahkeme kararı ile dinlendiği ortaya çıkan ve Adli Tıp tarafından doğruluğu tespit edilen konuşmalar dahi dikkate alınmadı ve takipsizlik kararı verilirken illegal olduğu kesin ve net olan iddia edilen bir telefon konuşması sarılınması ve tüm soruşturma dosyasının ona bağlanmasını bu soruşturma zemininin çürük olduğunu gösteriyor" dedi.

BU FİLM İŞ YAPMAZ, BU FİLM FİLMİ ÇEKENLERİ BATIRIR
'Tek Türkiye' dizisi ile ilgili konuşan Turan, “Değerli arkadaşlar, burada bir dizi çekiliyor. Dizinin ilk bölümü bu, bir hikaye uydurulmaya çalışılmış. Bu hikaye çürük bir hikaye, kişiler arasındaki bağlantı sakat, bir bağlantı kurulmaya çalışılmış, bu bağlantılarla dizinin sonunda bir sonuca bir kişiye, kişilere ulaşılmaya çalışılıyor. Arkadaşlar senaryo kötü, senarist kötü, yönetmek kötü, yapımcı çok kötü. Bu film satmaz, bu film iş yapmaz, bu film, filmi çekenleri batırır. Birde 2009 yılında 'Tek Türkiye' adlı dizide geçen bir sahne soruluyor. Türkiye'de ve Dünya'da hayal ürünü ve gizemli filmler reyting yapıyor. Reyting ne demektir? Para demektir. Satış demektir. Kurtlar Vadisi, Sağır Oda, Reaksiyon bunlardan biridir? Tek Türkiye'de böyle bir dizidir. Dünya konsepti örnekleri de çoktur. Bu diziler iş yapar. Bu dizileri yazan senaristler gündemi çok iyi takip ederler. Medyayı, yorumcuları takip ederler, Kurtlar Vadisi gibi fimleri de izlerler. Oradan hikayeleri oluşturmaya çalıştırırlar. Senaristleri birden fazladır, belki on tane farklı senaristin hikayeleri birleştirilir dizi haline getirilir. Oradan hareketle jenerikte ismi geçen tüm insanların şüpheli kabul edilip mağdur edilmesi kabul edilmez. Bunun Dünya'da da Türkiye'nin itibar ve prestijini yerlerde süründüreceğini düşünüyoruz arkadaşlar" dedi.

SADECE SAMANYOLU TELEVİZYONU VE
ZAMAN GAZETESİNE YÖNELİK OPERASYON YAPILMIŞ
Avukat Fikret Turan, konuşmasının ardından basın mensuplarının “Tahşiyeciler grubu” ile ilgili sorusuna, “Tahşiyeciler ile 2008 yılında bir soruşturma başlatılmış. El Kaide'ye kapatılması yönünde. O dönemlerde şu an milletvekili olan Oğuz Kaan Köksal ve Muammer Güler'in talimatı ve emriyle. Muammer Güler'in görüntüleri var. Yiğit Bulut'un da aralarında bulunduğu pek çok kişi bu insanların terör örgütü olduğuna yönelik açıklamaları var. Birçok gazetede haberleştirilmiş. Fakat bu medyaya yönelik bir işlem yapılmazken sadece Samanyolu televizyonu ve Zaman gazetesine yönelik operasyon yapılmış. Bu gazete ve televizyonların farkı biat etmemeleri ve tarafsız yayıncılık yapmaları. Soruşturmanın içeriğini bilmiyorum onu polis memuru arkadaşlar paylaşacaklardır. Benim bildiğim şu, ceza almışlar, hüküm yemişler ve şu an dosyaları Yargıtay'dadır" dedi.

GÖZALTININ KANUNEN BİTME SÜRESİ YARIN SABAH 06.30
Turan basın mensuplarının “Gözaltı süresi ile ilgili sorusuna, “Hidayet Karaca tutuklama nedeniyle gözaltında. Hürriyet'i tahkir nedeniyle gözaltında. Hidayet Karaca'yı hangi akılla hürriyetinden yoksun bırakıyorsunuz? Hidayet Karaca bünyesinde 14 tana farklı televizyonu barındıran bir yayın kuruluşunun başında. Senaristini, yönetmenini serbest bıraktığınız bir soruşturmada hangi akılla dizileri, senaryoyu takip etmeyen Hidayet Karaca'yı gözaltına tutuyorsunuz. Gözaltının kanunen bitme süresi yarın sabah 06.30. Halihazırda emniyet görevlilerinin ifadesi alınıyor onlardan sonra Hidayet beyin ifadesi alınacak. Şu aşama böyle boş bir soruşturma ile 4 gün boyunca bekleten irade Hidayet bey hakkında tutuklama kararı verirse buna şaşırmıyoruz biz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler