Hidayet Türkoğluna doping cezası!

Hidayet Türkoğlu'na doping cezası!

NBA'da forma giyen milli yıldıza şok ceza...

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA) forma giyen milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun doping yaptığı gerekçesiyle 20 maç ceza aldığı bildirildi.

NBA'in resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, Orlando Magic'de forma giyen Türkoğlu'nun ''methenolone'' yasaklı maddesini kullandığının tespit edildiği ve 20 maç ceza aldığı kaydedildi.
 
Türkoğlu'nun cezasının bu gece takımı Orlando Magic'in Atlanta Hawks ile yonayacağı maçtan itibaren başlayacağı belirtildi.
 
"HERKESTEN ÖZÜR DİLİYORUM"
Hidayet, Orlando Magic'in resmi internet sitesine yaptığı açıklamada "Geçen yaz Türkiye'den tatilden döndüğümde, omzumdaki sakatlığımın tedavisi için bir ilaç kullandım. Almadan önce kontrol etmedim ve yasaklı bir madde olduğunu bilmiyordum. Vücuduma giren maddeden dolayı tüm sorumluluğu üstleniyorum. Büyük bir hata yaptım. Orlando Magic organizasyonundan, takım arkadaşlarımdan ve taraftarlardan özür diliyorum. Birçok kişiyi hayal kırıklığına uğrattığımı ve yüzüstü bıraktığımı biliyorum. Bu hata için özür diliyorum" dedi.
 
HENNIGAN: DÜRÜSTÇE BİR HATA
Orlando Magic Genel Menajeri Rob Hennigan ise Hidayet Türkoğlu'nun bilmeden yasaklı maddeyi kullandığını belirterek "NBA Listesi'nde 125'ten fazla yasaklı madde var. Oyuncularımızı listenin içeriği ile ilgili bilgilendirmeye çok zaman harcıyoruz ve açıkçası bunu yapmaya devam edeceğiz. Dürüstçe bir hata olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.
 
CEZA ALAN 8. BASKETBOLCU
Hidayet Türkoğlu, NBA'de yasaklı madde kullanımından ceza alan 8. basketbolcu oldu. NBA'de daha önce Rashard Lewis, OJ Mayo, Darius Miles, Lindsey Hunter, Soumalia Samake, Matt Geiger ve Don MacLean performans artırıcı madde kullanımından cezaya çarptırılmıştı.
 
MADDİ KAYBI 2.9 MİLYON DOLAR
Milli basketbolcumuzun 20 maç oynayamayacak olması nedeniyle maddi kaybının 2.9 milyon dolar olduğu öğrenildi. Hidayet Türkoğlu'nun 20 maçlık cezası Orlando Magic-Atlanta Hawks karşılaşmasıyla başlayacak.
 
Daha önce performans artırıcı maddeden ceza alanlar:
OJ Mayo: 10 maç (2011)
Darius Miles: 10 maç (2008)
Rashard Lewis: 10 maç (2009)
Lindsey Hunter: 10 maç (2007)
Somaila Samake: 5 maç (2002)
Matt Geiger: 2 maç (2001)
Don MacLean: 5 maç (2000)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler