Hillary Clinton Demokratik Parti’den adaylık için yeter sayıya ulaştı

Hillary Clinton Demokratik Parti’den adaylık için yeter sayıya ulaştı

Hillary Clinton Kasım ayında yapılacak Başkanlık Seçimleri için Demokratik Parti'den aday olmak için yeter delege sayısına ulaştı.

Associated Press (AP) Haber Ajansı’nın sayımına göre; Clinton, 2 bin 383 delegenin desteğini aldı.

AP, Clinton’ın Puerto Rico’da galibiyeti ve son dakikada gelen süper delegelerin desteğiyle eşiği geçtiğini aktardı.

Clinton, ABD’de büyük bir siyasi partiden Başkan adayı olan ilk kadın olacak.

Demokratlar’ın diğer adayı Bernie Sanders, Clinton’ın, süper delegelerle yeter sayıya ulaştığı için, henüz kazanmış sayılamayacağını söyledi. Çünkü Sanders’a göre; söz konusu delegeler, Temmuz ayındaki parti kongresinde Clinton’a destek vermeyebilir.

AP’nin sayımıyla ilgili haber yayıldıktan kısa bir süre sonra California Long Beach’de konuşan Clinton, “Tarihi ve eşi benzeri görülmemiş bir anın eşiğindeyiz fakat hâlâ yapacak işlerimiz var. Yarın altı seçim olacak ve her bir oy için savaş vereceğiz; bilhassa buradaki, California’daki oylar için” dedi.

Seçmenler bugün Demokratik Parti’nin önseçimleri için California, Montana, New Mexico, North Dakota, South Dakota ve New Jersey eyaletinde oy kullanacak.

Vermont Senatörü Sanders da kongreye kadar yarışta kalacağı sözünü verdi. Sanders’ın kampanya ekibi, Clinton’a desteğini açıklayan süper delegeleri geri kazanmak için çaba göstereceklerini açıkladı.

Parti üyesi olan süper delegeler, kongre öncesi bir aday için destek açıklaması yapabilir. Ancak bu söz konusu o adaya resmi olarak oy verdikleri anlamına gelmiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler