Hollandaya Uruguay darbesi!

Hollanda'ya Uruguay darbesi!

Laleler bizi boş yere yendi.

2014 Dünya Kupası'na birinci torbadan girmek isteyen ve Türkiye'nin de kaderini belirleyen Hollanda'ya kötü haber, Uruguay'dan geldi. Uruguay, Arjantin'i 3-2 yenerek play-offlara kaldı.
 
FIFA sıralamasında ilk 8 sırada olan ülkelerin, kura çekimine seribaşı olarak katılacağının açıklanması Hollanda'yı harekete geçirmişti. Türkiye maçı öncesi sıralamada 9. olan Hollanda, 8. sıradaki Brezilya'yı geride bıraksa dahi seribaşı olamıyordu. Ev sahibi olan ülkenin seribaşı olarak kura çekimine girdiği Dünya Kupası'nda Hollanda'nın Uruguay'ı geçmesi gerekiyordu.
 
Ancak Uruguay'ın play-offlara kalması Hollanda'nın birinci torbadan 2014 Dünya Kupası Elemeleri'ne girme umutlarını da büyük bir darbe vurdu.
 
2014 Dünya Kupası'na katılmak için Asya temsilcisi Ürdün ile play-off oynayacak olan Uruguay'ın rakibine elenmesi bekleyecek olan Hollanda şu anda, 1136 puanla FIFA sıralamasında dokuzuncu sırada bulunuyor.
 
Uruguay, Ürdün'e elenirse; Hollanda otomatik olarak birinci torbaya yükselecek ve 2014 Dünya Kupası'nın grup maçlarında İspanya, Arjantin, Almanya, İspanya, İtalya, Kolombiya, Belçika ve Brezilya gibi takımlar ile eşleşmekten kurtulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler