HSYK Kararnamesi açıklandı!

HSYK Kararnamesi açıklandı!

Şike savcısının da görev yeri değişti...

 

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) yaz kararnamesini açıkladı. Kararnameye göre 2 bin 335 hakim ve savcının görev yerleri değişti. Ergenekon savcısı Cihan Kansız, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili olurken; Dink davası hakimi Rüstem Eryılmaz ise Bakırköy'e atandı. Şike soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk Küçükçekmece Başsavcıvekili oldu.
 
Kararnameye göre 2 bin 335 hakim ve savcının yerleri değiştirildi. Ergenekon savcısı Cihan Kansız, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili oldu. Dink davası hakimi Rüstem Eryılmaz, Bakırköy'e atandı. Balyoz savcısı Savaş Kırbaş, İstanbul Anadolu Başsavcıvekili oldu. KCK davası hakimi Menderes Yılmaz, İzmir'e atandı.
 
Yargıtay Cumhuriyet Savcısı iken İstanbul Hakimliğine atanan eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu da Çankırı Hakimliği'ne getirildi. 
 
HSYK Birinci Daire Başkanlığı ise 2012 yılı adli yargı kararnamesine ilişkin açıklama yaptı. Dairenin 16 Mart 2012 tarih ve 751 sayılı kararı çerçevesinde 16 Mart 2012 tarihinde hazırlık çalışmalarına başlanan 2012 Yılı Adli Yargı Yaz Kararnamesi taslağının görüşmelerine 7 Haziran 2012 tarihinde başlanıldığının dile getirildiği açıklamada, heyet halinde kesintisiz olarak devam eden müzakerelerin 13 Haziran 2012 tarihi itibarıyla sonuçlandırılarak karar altına alındığı ifade edildi. 
 
16 Mart 2012 tarihli ilanda belirtilen takvime riayet edilmeye çalışıldığının dile getirildiği açıklamada, "Ancak, iş durumu, en yakın adli teşkilata uzaklığı, nüfusu, ulaşım imkânları gibi kriterlerle birleştirilmesi düşünülen bir kısım adliyelerle ilgili çalışma sebebiyle beş günlük gecikme yaşanmıştır. 2012 Yılı Adli ve İdari Yargı Yaz Kararnamelerine İlişkin Duyuru'da da açıkça belirtildiği gibi, bundan böyle süre sebebiyle sadece yaz kararnamesi ile atama yapılacak olması (Sonbahar Kararnamesi ile atanacak olanların da bu kararnameye alınması) ve bir kısım adliyelerin birleştirilmesi kapsamında yapılan atamaların kararnameye dâhil edilmesi nedeniyle bu kararnamede toplam 2335 Adli Yargı Hâkim ve Cumhuriyet Savcısının ataması yapılmıştır. Adliye birleştirme çalışmaları nedeniyle resen atamaları yapılan hâkim ve Cumhuriyet savcılarımızın yeni atandıkları yerde geçecek olan süreler eski görev yerinde geçmiş sayılacak olup, talep etmeleri halinde bu husus ilerideki atamalarında lehlerine değerlendirilecektir. Ataması yapılan meslektaşlarımıza yeni görev yerlerinde başarılar diler, kararnamenin tüm yargı teşkilatına ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederiz." denildi.
 
KENDİLERİ TALEPTE BULUNMUŞ
 
Özel yetkileri alınarak Küçükçekmece Başsavcıvekilliği'ne atanan "şike davası" savcısı Mehmet Berk, "Kendim talep etmiştim. İstanbul içerisinde başsavcıvekilliği talebinde bulunmuştum" dedi.
 
Öte yandan yine Ergenekon savcısı Cihan Kansız ve Balyoz davasının duruşma savcısı Savaş Kırbaş’ın da başsavcıvekilliği konusunda kendilerinin talepte bulundukları öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler