Hukuk profesörü dolandırıcılara 4.5 milyon kaptırdı

Hukuk profesörü dolandırıcılara 4.5 milyon kaptırdı

Telefon dolandırıcılarının kurbanı olan akademisyenler arasına ünlü ceza hukukçusu Prof. Dr. Erdener Yurtcan da katıldı.

Türkiye'nin önde gelen ceza hukuku uzmanlarından Prof. Dr. Erdener Yurtcan’ı arayan bir dolandırıcı kendisini Anadolu Adliyesi Başsavcısı Fehmi Tosun olarak tanıttı. Milliyet'in haberine göre, Yurtcan’a "Terör örgütü hesabınızı ele geçirmeye çalışıyor, paranızı orada tutmayın, bize aktarın, biz de Merkez Bankası’na yatıracağız" dedi.

4.5 MİLYONU DOLANDIRICILARA AKTARDI
Dolandırıcıya inanan Yurtcan, birkaç seferde toplam 4.5 milyon lirasını dolandırıcının verdiği hesaplara yatırdı. Yurtcan’ın damadı durumdan şüphelenince gerçek ortaya çıktı. Fakat Başsavcı Tosun ile konuştuğuna emin olan Yurtcan dolandırıldığına inanmak istemedi. Bunun üzerine Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü polisleri Başsavcı Fehmi Tosun ile iletişime geçti.

SAVCI DEVREYE GİRİNCE DOLANDIRILDIĞINA İKNA OLDU
Tosun’un devreye girmesiyle Yurtcan dolandırıldığına ikna oldu. Dün akşam polise ifade veren Yurtcan başından geçenleri polise anlattı. Polis dolandırıcıları tespit etmek için çalışma başlattı. Hukuk alanında birçok eseri olan Yurtcan’ın “Cumhuriyet Savcısının ve Ceza Yargıcının Başvuru Kitabı” adlı 557 sayfalık bir çalışması da var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler