Hükümetten ilk kez Gezi başsağlığı

Hükümetten ilk kez 'Gezi' başsağlığı

Sadullah Ergin: Taziye için iki aileyi de aradım.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gezi Parkı eylemlerinde ölenlerle ilgili yaptığı konuşmada 'Her annenin acısı, bir anne olarak benim acım. O yüzden biz bu olaylar olmasın diye gayret ediyoruz. Olduğu zaman da acılarını paylaşıyoruz' dedi
 
Hatay Valilisi Celalettin Lekesiz’i beraberindeki AK Parti Hatay milletvekilleriyle birlikte ziyaret eden Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ceylanpınar’da yaşanan olaylar, Gezi Parkı eylemleri ve Reyhanlı’da yaşanan olayların yaralarının sarılması ile ilgili bir dizi açıklamada bulundu.
 
Reyhanlı’da 52 kişinin öldüğü patlama olaylarının hem Hatay’a, hem de Reyhanlı’ya zarar verdiğini belirten Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, "Yaraların sarılması gerekiyordu. Başbakanımız ve sizin bakanlığınızın önderliğinde, maddi ve manevi destek gördük" dedi. Vali Lekesiz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yürüttüğü ’Gönül Elçileri Projesi’nin üçte birinin Hataylı vatandaşlar tarafından yürütüldüğünü söyledi.
 
'MAĞDURUN YANINDA OLAN BAKANLIĞIZ'
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak, son 2 yılda yeniden yapılandıklarını ve mağdurun yanında olan Bakanlık olduklarını belirten Bakan Fatma Şahin ise şöyle dedi:
 
"İdari ve mali açıdan daha güçlü hale geldik. Biz bu emaneti 2 yıl önce devraldık. Terör mağduru vatandaşlarımızı da, Bakanlığımız çerçevesindeki programa alarak, mağduriyetlerini gidermeye çalışıyoruz. Terörle mücadele kapsamında, hiçbir vatandaşın ölmesini istemiyoruz. Bu ülkenin ihtiyacı, hukuk ve ileri demokrasidir. Biz mağdurun yanında olan bir Bakanlığız. Hatay çok önemli bir medeniyet kenti. Türkiye’de sadece Hatay’da medeniyetler korusu var." 
 
Bakanlık olarak Hatay’ın her türlü ihtiyacını karşılayacaklarını ve milletvekillerinin tüm sıkıntıları kendilerine ilettiğini açıklayan Şahin, Gezi Parkı eylemleri ile ilgili şöyle konuştu:
 
"Dünyanın barışa ve huzura ihtiyacı var. Dünyada değişik oyunlar oynanıyor. Türkiye halkının yanında olan bir devlet ve Türkiye’nin güçlenmesinden rahatsız olanlar var. Bireylerin hak ve özgürlükler yeni çıkan yasalarla artırılıyor. Her annenin acısı bizim acımızdır. Biz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak, ne gerekiyorsa yapmaya hazırız."
 
'TAZİYE İÇİN İKİ AİLEYİ DE ARADIM'
CHP milletvekillerinin, Gezi Parkı olaylarında ölen Abdullah Cömert ve Ali İsmail Korkmaz’ın cenaze törenlerine katılmadığı için kendisini eleştirdiklerini belirten Adalet Bakanı Sadullah Ergin de şu değerlendirmeyi yaptı:
 
"Abdullah Cömert ve Ali İsmail Korkmaz’ın cenaze törenlerinin yapıldığı esnada, kesinlikle Hatay’da değildim. Yurtdışındaydım ama yine de iki ailenin yakınlarını telefonla arayıp başsağlığı diledim. Hakikaten bu konu istismar edilmeye başlandı. Bu ilde ilk hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in vefatından sonra ve cenaze esnasına ben yurtdışındaydım. Başsağlığı için yurtdışından aileyi aradım. Aileden arkadaşlar, taziye için şu an müsait olmadıklarını, daha sonra kendilerinin arayacağını ifade ettiler. Diğer kaybımız Ali İsmail ile ilgili olarak, meslektaşım olan ağabeyi ile telefonla görüştüm. Taziyelerimi ilettim ve başsağlığımı ilettim. Ama bu şehirde taziye yapan bazı arkadaşlarımız sürekli ’Hatay’daydı cenazeye gelmedi. Taziye’de bulunmadı’ gibi gerçek dışı, yakışıksız bir takım tespitler yapıyorlar. Bunlar doğru değil. Kimse küçük hesaplarla siyaset yapmasın. Burada yaşayan insanların hepsi kardeştir. Bu kardeşliği kimsede bozamaz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler