Hull City: 2 - Leicester City: 1

Hull City: 2 - Leicester City: 1

İngiltere Premier Lig'in son şampiyonu Leicester City, açılış maçında Hull City'ye deplasmanda 2-1 mağlup oldu.

İngiltere Premier Lig, son şampiyon Leicester City ile ligin yeni ekiplerinden Hull City arasında oynanan maçla başladı. Ev sahibi Hull City, geçen sezon büyük bir mucizeye imza atan konuğunu 2-1 mağlup etmeyi başardı.

Kingston Communications Stadı’nda oynanan karşılaşma oldukça düşük tempoda başladı. Taraftarların oldukça sıkıldığı ilk yarının son dakikasında sahneye çıkan Adama Diomande, 45. dakikada ev sahibi takımı öne geçirdi. İkinci yarının hemen başında ceza sahası dışında yapılan müdahaleyi içeri taşıyan hakem Mike Dean, Leicester City’ye penaltı verdi. Topun başına geçen Riyad Mahrez, 47 dakikada topu ağlara göndererek skorda dengeyi sağladı.

Bu dakikadan sonra galibiyet için bastırmaya çalışan Leicester City, final paslarını iyi yapamayınca kalesinde hızlı hücumlar görmeye başladı. Bu ataklardan birinde Robert Snodgrass, şık bir vuruşla Hull City’yi yeniden öne geçirdi. Kalan dakikalarda rakip kalede baskı kurmaya çalışan Ranieri’nin öğrencileri, istediği pozisyonları bulamayınca mücadele 2-1 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile sona erdi.
Bu sonuçla sezona iyi bir başlangıç yapan Hull City, lige yeni çıkmış olmasına rağmen son şampiyonu devirmenin mutluluğunu taraftarına yaşatırken, Leicester City etkisiz futbolu ile geçen yılı arattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler