Hüseyin Çelik AKP’yi batan bir gemiye benzetti

Hüseyin Çelik AKP’yi batan bir gemiye benzetti

Hüseyin Çelik AKP ve geleceği için tarihi itiraflarda bulundu.

AKP’nin “dışlanan” isimlerinden eski bakanlardan Hüseyin Çelik, Hürriyet’ten Ahmet Hakan’a tarihi açıklamalarda bulundu. AKP’de partiyi kuran önemli isimlerin bir şekilde dışlandığını söyleyen Çelik, AKP’yi batan bir gemiye benzetti. İşte Hüseyin Çelik’in bomba etkisi yaratacak açıklamalarından satırbaşları…

“Ben parti kurulmadan önce partinin programını yazmak üzere görevlendirilen 11 kişiden biriyim” diyen Hüseyin Çelik “Üzülerek görüyorum ki bu 11 kişiden biri hariç hiçbiri şu anda partide karar alma mercilerinde değil. Çoğunluğu ise partiden ya kopmuş veya koparılmış durumda” diye konuştu.

AKP’Yİ BATAN GEMİYE BENZETTİ!
Ahmet Hakan’ın “AKP’yi eleştiriyorsunuz amacınız nedir?” şeklindeki bir soruya Çelik “Bizim derdimiz bireysel değil. Siz bir gemidesiniz. Sizin kamaranız çok rahat ve lüks de olabilir. Eğer geminin dibi su alıyorsa, siz rahat ve lüks bir ortamda batarsınız ama sonuçta batarsınız” yanıtını verdi.

Çelik “Benim 15-16 yıldır büyütüp meyve verme aşamasına getirdiğim bir bahçem var. Bunun çekirdeğini toprağa atarken, fidesini dikerken biz vardık. Fakat bugün birileri hoyratça bu meyveleri ayakları altında eziyorsa bu benim zoruma gider” diye konuştu.

“1 KASIM’DA AKP’YE KAHREDE KAHREDE OY VERDİLER”
1 Kasım seçimlerindeki AKP’nin “tarihi” başarısına ilişkin ise Hüseyin Çelik çok konuşulacak bir yorumda bulundu. “1 Kasım’ı çok iyi okumak lazım” diyen Çelik “1 Kasım’da vatandaşın bir kısmı bize kahrede kahrede oy verdi. Bir tarafta HDP var, vaziyeti ortada. Bir tarafta MHP var, vaziyeti ortada. Anamuhalefet partisi asla göz doldurmuyor. İnsanlar istikrarın devam etmesi, ekmeğin küçülmemesi, çocuklarının istikbali için oy verdiler. Ben çok sayıda CHP’li işadamı tanıyorum, “Kredi borcum var, faiz borcum var, döviz borcum var” diye AK Parti’ye oy verdi. 7 Haziran’ı da aklımızdan çıkarmamamız lazım” dedi.

Çelik parti içi eleştirilerine yönelik olarak ise “Biz itirazda bulunurken dışarıda kaldık. Bizim derdimiz, “Bizi yine içeri alın, bizi şu veya bu göreve getirin” değil. Bizim böyle kişiselleştirilecek bir meselemiz yok. Biz genel bir sıkıntıdan söz ediyoruz” yanıtını verdi.

EKONOMİ İYİ GİTMİYOR
Hüseyin Çelik, Ahmet Hakan’ın “Ekonomik gidişatı  nasıl görüyorsunuz?” şeklindeki bir soruya ise “Biz yıllardır ekonomideki başarılarımızla övündük. İki kanadımız vardı: Adalet ve kalkınma. Kalkınmada çok büyük emek sahibi olan arkadaşlar var. Birileri geldi “İngiliz ajanı” dedi, “Faiz lobisi” dedi. 70’li yılların başında milli ekonomi gibi laflar vardı, bugün neredeyse Saray çevrelerinin itibar ettiği sözler olmaya başladı. Küresel ekonominin olduğu yerde, New York Borsası’nda insanlar öksürdüğünde bizim burada grip olduğumuz bir yerde, ihracatçı ekonomiden söz ettiğimiz, küresel ekonomiden, Türkiye’yi dünyaya, dünyayı Türkiye’ye taşımaktan söz ettiğimiz bir dönemde… Bu “milli ekonomi” lafı nereye götürür sizi? Nitekim şu anda ekonomi iyi gitmiyor, bu ortada. Rusya’ya olan ihracatımız yüzde 65 düşmüş, Irak’a olan ihracatımız yüzde 50’den fazla düşmüş” dedi.

Hüseyin Çelik hükümete yakın gazetecilerin son dönemde Bülent Arınç ve kendisi için kaleme aldıkları yazılara ilişkin ise “Bunların şahsen kıymeti yok. Güçleri kendilerinden kaynaklanmıyor” yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler