Hüseyin Çelik: O Twitter hesapları belirlendi!

Hüseyin Çelik: O Twitter hesapları belirlendi!

Gezi Parkı için halk oylaması kararı...

AK Parti MKYK sona ermesinin ardından AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik açıklama yaptı.
 
İşte Çelik'in açıklamaları:
 
Çelik, Gezi olayları ile ilgili olarak devletin, güvenlik güçlerinin çağrılar sağduyu ile karşılanmıştır' dedi 
 
"Beyoğlu'nda mı yoksa İstanbul'u içine alan bir halk oylaması mı olacak? Büyükşehir sınırları içinde olacak, mülki idare sınırlarıdır. Son çıkardığımız büyükşehir yasasında 30 vilayet bu statüye kavuşmuştur. Bütün İstanbul vilayeti akla gelmelidir. Halkımız bu konuda ne derse biz bu karara saygılı olacağız.
 
Tencere tava, korna çalmalar devam eden eylemler var. Elbette barışçıl ve demokratik eylemlere şapka çıkartırız. İnsanlar gösteri yapabilir, sesini yükseltebilir ancak başkasını rahatsız etmeden. Üniversite çocuklarını sınava girecek çocukları rahatsız edecek gibi tencere tava çalınmamalı. Vatandaşın bize desteği de karşı olması da demokratik tavırdır. İyi niyetli, sempati uyandıran çıkışla başlayan olaylar Türkiye'de hepimizi üzen bir hal aldı.
 
291 işyeri, 271 özel araç yakılmış parçalanmış, 116 polis otosu, 41 ambulans tahrip edilmiştir, 14 parti binası tahrip edilmiş. 13'ü AK Parti'ye 1'i CHP'ye aittir. 140 trilyon zarar vardır. Herkes normal koşuya katılır AK Parti'nin ki engebeli koşudur. Ak Parti olarak birçok badire atlattık. Hiçbir zaman başımızı öne eğmedik. Demokrasilerde çözüm halktadır, sandıktadır. Halk AK Parti'ye karşıdır diyenler gördüler. Kazlıçeşme'de cumhuriyet tarihimizin en büyük mitingi yapıldı. Tek insanın burnu kanamadı. Bu mitingler serisi devam edecek. 
 
'SOSYAL MEDYANIN ETİĞİ OLMALI'
Yazılı medyanın bir etiği var, sosyal medya ve sanal medyanın da bir etiği olmak zorunda. İnternette birine hakaret ettiğinizde ceza olmayacak ama televizyonda ettiğinizde ceza alacaksınız. 105 site tespit edildi. İnsanları isyana teşvik eden sahte hesaplar vardır. 262 twitter hesabı tespit edilmiştir.
 
Son olaylarda mesela, aşırı şekilde hakaret içeren 105 site tespit edilmiştir. İnsanları isyana teşvik etmek, öfkenin kabarmasına yol açmak üzere haseten açılmış sahte hesapları vardır. Bunların sahipleri bellidir. İlgili kurum tarafından 262 twitter hesabı tespit edilmiştir. Bunlarla ilgili gereği yapılmasın derseniz, insanların özel hayatına, küfür etsinler, fakat devlet bununla ilgili bir şey yapmasın, diyecek olan bir tek Allah'ın kulu çıkacağını zannetmiyorum.
 
İster duran ister yürüyen ister alkışlayan ne tür olursa olsun bir eylem yeter ki trafiği kapatmasın. Hangi türden olursa olsun barışçıl adam gibi eylem olsun. Adam gibi adam olsun.
 
Bunun dışında malum özellikle son zamanlarda Türkiye ile ilgili bazı açıklamalar yapılıyor. Diyelim ki Merkel’in açıklaması. Merkel’in bundan önceki gayretleri hangi yöndeydi ki? Her platformda Merkel, Türkiye’nin AB’ye aday olmamasını söylemiştir. Önce imtiyazlı sonra stratejik ortaklık dediler. Fransa ve Almanya Türkiye’nin büyüklüğünden dolayı bu meseleye sıkıntıyla bakmışlardır.
 
Küçücük küçücük devletler var, çok rahat zapta alınan ülkelerdir. Ama Türkiye alındığı zaman emsali olan ülkeler Almanya, Fransa belki İngiltere olacaktır. Bu son hadiseyle beraber AB cephesinden gelen açıklamalar vatandaşımızın moralini bozmamalıdır.
 
Masayı deviren masadan kalkan biz olmayacağız. Sürecin sonunda bizi almak istemezlerse kendileri bilir. Yolumuza devam edeceğiz. Biz AB’ye cennet ve cinnet olarak bakmadık. 
 
Son günlerde dövizde borsada hareketlenmeler görüyorsunuz. Bunlar sadece Gezi olaylarıyla izah edilecek şeyler değil. evet bunun negatif boyutu olmuştur. Şunu sevinçle ve iftiharla söylüyorum. Türkiye’ye gelen doğrudan yabancı yatırım tutarı yatırımı 19 milyar dolardır. 1923-2002. AK Parti döneminde 120 milyar dolardır.
 
Gezi parkı eylemleriyle ilgili Başbakan bir anketten bahsetti. İçişleri bakanlığı müfettişlerinin raporu konuşuldu mu?
 
Başbakan’ın dün açıkladığı kamuoyu sonucuydu. Bu anketi yapan bizim resmi olarak çalıştığımız şirket değil. Tamamen bağımsız. 
 
Duran adam eylemleri başladı. Siz bu eylemleri nasıl buluyorsunuz?
 
İster duran, ister yürüyen, ister oturan ne tür eylem yapan insanımız olursa olsun, yeter ki barışçı olsun. yeter ki başka insanlara zarar vermesin. Trafiği tıkamasın. Onun dışındaki her türlü eyleme demokrasi içinde yer vardır. İster oturan, ister yürüyen, ister alkışlayan yeter ki adam gibi eylem olsun. Adam gibi eylem yapalım, dünyaya da bizimle ilgili pozitif bir mesaj verelim. 
 
Ben yıllardır Hyde Park kenarında insanları dinledim. Orada kimse kimsenin gırtlağına sarılmıyor. Kimse kimseyi dövmüyor. Kimsenin gaza gelmediği, kimsenin gaz yemediği toplantımız olsun. Bizim durduğumuz yer burası. Birisi durmuş, birisi yürümüş kimse buna takılmaz.
 
ABD büyükelçisinin görüşmesiyle ilgili düşünceleriniz var mı? Gezi Parkı yayınlarından duyulan rahatsızlık iletildi mi?
 
Sayın büyükelçi ilk defa AK Parti Genel Merkezine gelmiyor. Başbakanımızın son ABD ziyareti, sayın Obama ile hem başbaşa küçük büyük heyetler halinde görüşmesi, çok çok olumlu sonuçları olan bir seyahatti. Bazılarının rahatsız olduğunu biliyoruz. 
Sayın büyükelçi zaman zaman Başbakanlığa, Dışişleri Bakanlığına gidebilir. Büyükelçinin açıklamalarını gördüm. Türk demokrasisine güvendiğini söylüyor. O da bizim dost ve müttefik ülkeler olduğumuzu söylüyor. Bu çok önceden aslında ayarlanmış bir görüşmedir. Bugün sayın Yalçın Akdoğan ile, öbür gün başka bakan ile görüşebilir. Kendisiyle tabi bazı konular paylaşılmıştır. 
 
MHP bayrakları açıldığı için. MHP’den suç duyurusunda bulunuldu, kamu barışını bozmak suçundan?
 
Sayın Bahçeli’ye aklım ermiyor. Biz birbirimizin kongrelerine gidiyoruz. MHP’nin kongresi olur, AK Parti’den arkadaşlarımız gider, insanlar orada alkışlar. CHP’nin BDP’nin olur onlar gelir, biz gideriz. Bu garipsenmiyor da açıkhava toplantısında işin şekli mi değişiyor?
 
Başbakan’ın “Hadi oradan, sizin bizim mitinginde ne işiniz var” demesini mi bekliyordunuz? Ama kim sayın Bahçeli’ye böyle konuşmasını söylüyor, açıkçası merak içindeyim. Hayretler içerisindeyim. Ben olsam şöyle algılarım. MHP kongresinde, birkaç AK partili bayraklarıyla durdular. Bahçeli onları kovacak mı?"
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler