Hüseyin Çelik'ten bomba açıklama!

Hüseyin Çelik'ten bomba açıklama!

AKP Olağanüstü kongresini 27 Ağustos'ta yapıyor...

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik AK Parti'nin 27 Ağustos'ta yeni genel başkan seçmek için kongre yapacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül görevini 28 Ağustos'ta Başbakan Erdoğan'a devredecek.

İşte Çelik'in yaptığı açıklamadan satır başları:

Toplantı halen devam ediyor. Basın toplantısını, toplantı bitmeden öne almak durumundayım.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin hayırlı olmasını diliyorum. Halkımız iradesini ortaya koydu. Biz katılımın daha yüksek olmasını isterdik. Düşük kalmasının bazı sebepleri var. bizce en önemli sebeplerinden birisi Ağustos ayı rehavet ayıdır, tatil ayıdır. Hareketliliğin en yüksek düzeyde olduğu aylardan birisidir. Doğu güneydoğuda pamuk toplamaya gider, karadeniz’de çay toplamaya gider. Memleketteki köylerine gittiler. Yurtdışını zaten ifade etmiyorum. Bununla ilgili gerekli değerlendirmeler yapıldı. Yine büyükşehirlerde inşaatlarda çalışmak üzere çalışmak durumunda olanlar var.

Biz yüzde 89-90’lık katılım oranlarına alışık olduğumuz için bu bize düşük geliyor ama yüzde 70 ve üstünün normal kabul edilmesi gerekiyor. Aşağı yukarı sonuçlar netleşti. Sayın Başbakanımız yüzde 52’ye yakın bir oy aldı, İhsanoğlu 38,4, Demirtaş da 9,8 gibi bir oy aldı. Ben hayırlara veslie olmasını diliyorum. Seçim bitti bir başka tartışma var.

Biliyorsunuz sayın başbakan mazbatasını almadan, yemin etmeden fiilen cumhurbaşkanı değildir. Türkiye’nin fiilen bir cumhurbaşkanı vardır Sayın Abdullah Gül. Ak Parti’nin kurulduktan 13 yıl sonra kendi içinden iki cumhurbaşkanı çıkarması hareketimizin başarısı açısından takdire şayandır. AK Parti içinden ikinci cumhurbaşkanını seçiyor.

Şimdi görev süresi sona erdi. Yine AK Partili bir milletvekili liderimiz nasip olursa 28 Ağustos’ta kendisinden nöbeti devralacak. Dün de söyledim. Hiçbir başarı tesadüfi değildir. Başarı ter kokar. Durup dururken insanlar size destek vermezler. Dedim ki, öyle veya böyle diyebilirler. Muhalefet söylenmesi gereken her şeyi, iktidar her şeyi söyledi. Halk kararını verdikten sonra bu iş bitmiştir. Bundan sonra daha ılımlı bir üslubun daha yapıcı bir barış dilinin hakim olması gerektiğini temenni ediyorum. sayın başbakanımız dün balkon konuşması yaptı. Biz rakiplerimizin hezimetiyle alay etmeyecek kadar tecrübe sahibi insanlarız. Aslında eğer seçim sonuçları üzerinde yorumlar yapmaya kalkışırsam söyleyecek çok şey var. CHP ve MHP bir çatı adayı gösterdi hayırlı olsun dedi ki. Yanına 12 parti daha ilave oldu. çatı adayının aldığı oy yüzde 38,4. CHP ve MHP’nin son seçimde aldığı oy oranının bir hayli altında bir oy oranıyla bu işi bitirdi.

Referandumda da aynı şey yapıldı. Halk iradesini gücünü ortaya koymuştur. AK Parti cephesinden olaya baktığınız zaman, sadece üç vilayette Tunceli Şırnak ve Hakkari’de yüzde 20’nin altında oy almışız. Bunun dışında Türkiye’nin her tarafında yüzde 30’un altında neredeyse oyumuz yok. Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nun, ben Demirtaş’la mukayese etmiyorum. Önde olduğu illerde bile yüzde 40’ların üzerinde, bazı yerlerde burun farkıyla, Manisa’ya bakıyorsunuz gıdım bir fark var. bunları çok önemsemiyoruz. Ama böyle bir sonuç çıkmıştır.

Çatı adayı 50 vilayette yüzde 40’ın altındadır, 20 vilayette 16’nın altındadır, 11 vilayette yüzde 10’un altındadır, 11 vilayette yüzde 5’in altındadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler