Hüseyin Filiz kamuoyunu yanıltıyor!

Hüseyin Filiz kamuoyunu yanıltıyor!

Ak Parti 2. sıra adayı işadamı Hüseyin Filiz, Çerkeş' - Dağçukurören'de yapacağı teşvikli yatırım için başta seçmenler olmak üzere Çankırı kamuoyunu yanıltıyor.

Ak Parti Çankırı 2. sıra milletvekili adayı işadamı Hüseyin Filiz, radyodan yaptığı son açıklama ile kamuoyunu yanıltma gayreti içerisinde!

Milletvekili adayı Hüseyin Filiz Radyo Neşe ve Radyo Best ortak yayınında "Yaklaşık bir yıldır Çerkeş’te hayvancılıkla ilgili yatırımımız var. Belki bugüne kadar Çankırı’da olan yatırımlarımızın en büyüğü. Aşağı yukarı 25 binle 35 bin metre kare arsası, kapalı alan ve bin büyük başla başlayıp daha sonra iki bin büyükbaş hayvancılık ve süt inekçiliğiyle ilgili bir yatırım. Burada süt ürünlerine dayalı paketleme tesisi, yoğurt, kaşar gibi üretim alanları olacak. Yani entegre bir tesis olacak” dedi.

cerkes-filiz-yatirim-resim-04.jpg

VEKİL ADAYI İŞADAMI BİRDEN FAZLA KONUDA
KAMUOYUNU YANILTIYOR

Ak Parti Çankırı 2. sıra milletvekili adayı işadamı Hüseyin Filiz bu açıklaması ile başta Çankırı kamuoyu olmak üzere Çankırılı seçmenleri yanıltıyor. Nasıl mı? Sırasıyla açıklayalım:

- Öncelikli olarak Dağçukurören ve Türbaşı köylerinin ortaklaşa kullandığı alan yaklaşık 420 dönüm yani 420 bin m2 bir arazidir.

- "Yatırımın 1000 büyük baş hayvanla başlayıp 2000 büyükbaş hayvancılık ve süt inekçiliği yapılacaktır" diyor!

Böylesi bir arazi (yani 420 dönüm) bırakınız 2 bin büyükbaş hayvanı, bin büyükbaş hayvanı dahi beslemesi mümkün değildir.

Büyükbaş besiciliğinde en önemli maliyet hayvanın beslenmesi olarak düşünüldüğünde, benzer yatırımlarda slaj üretimi yatırımcı için olmazsa olmazdır. Slajın serbest piyasada satış fiyatı ton üzerinden 85 tl dolaylarındadır. Yatırımcı bunu kendi ürettiği zaman slajın tonu 17 tl'ye kadar inmektedir.

Bin büyükbaş hayvan'la yatırıma başlayacak olan benzer yatırımcılar Çankırı'da asgari 3000 dönüm arazi arayışı içerisindedirler. Böylesi bir proje için maksimum bu büyüklükte bir araziye ihtiyaç duyulurken, Ak Parti Çankırı 2. sıra adayı Hüseyin Filiz'in sözünü ettiği yatırımı (kendi ifadesiyle bırakı 25-35 dönümü) 420 bin m2'li arazide dahi uygulama şans yoktur!

Tarım Bakanlığının benzer projelerde ortaya koyduğu bu veriler, Ak Parti Çankırı 2. sıra adayı işadamı Hüseyin Filiz'in yapacağı yatırımla ilgili olarak verdiği bilgiler ile talip olduğu mevcut arazi projenin gerçekleşmesi bakımından eksiklikler açık olarak ortaya koymaktadır.

cerkes-dagcukuroren-resim-03.jpg

KÖYLÜNÜN 300 BÜYÜKBAŞ HAYVANI BESLEYEMEDİĞİ YERDE
HÜSEYİN FİLİZ, 1000 YA DA 2000 HAYVANI NASIL BESLEYECEK!

Kaldı ki bugün için her iki köyde yaşayanların ortaklaşa kullandığı 420 dönümlük arazide bırakınız 2 bin ya da bin rakamlarını, 300 büyükbaş hayvanın beslenmesi yönünde sıkıntılar yaşanmaktadır!

Kısaca, Çerkeş-Dağçukurören ve Türbaşı köylerine ait 420 dönüm arazide işadamı aday Filiz'in sözünü ettiği projenin gerçekleşmesi tamamen hayal mahsulüdür!

Kanaatimiz odur ki, günlerdir konuyla ilgili açıklama yapmayan Ak Parti 2. sıra milletvekili adayı işadamı Hüseyin Filiz'in seçim sandığına gidilen yola saatler kala yaptığı bu açıklama "işi oldu bittiye getirmek"ten başka bir anlam taşımamaktadır.

Bütün bu bilgilri yan yana getirdiğimizde, aday Hüseyin Filiz'i söylediklerinin samimiyetten ve gerçeklikten ne kadar uzak olduğu görülmekte!

Ne dersiniz sayın aday?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler