Hüseyin Filizin vekilliği düşer mi?

Hüseyin Filiz'in vekilliği düşer mi?

""Vekillik ile bağdaşmayan bir iş yaptığın zaman milletvekilliği düşer. Ağır yaptırımlar var" sözleri milletvekili Filiz'i hangi düzeyde bağlıyor?

Ülke gündeminde yaşanan gelişmeler, dolaylı olarak Çankırı'yı da yakından ilgilendiriyor.

Ak Parti İstanbul milletvekili Hakan Şükür'ün bir tv kanalında "yorumcu" olarak görev alması beraberinde bazı soruları da gündeme taşıdı.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu gazetecilerin, "Hakan Şükür’ün bir televizyon kanalında yorumculuk yapacak olmasının etik olarak doğru olup olmadığına" ilişkin sorularını yanıtladı.

"Bu sizce doğru mu?" sorusu üzerine Kuzu, "Bilsem emin olur söylerim, Bu mesele... Bize bir kaç dosya geldi geçmişte. Adam işadamı işyerini kapatmış, kapatsa da kardeşi üzerinden götürüyor. Bir yığın iddialar, ’imza atıyor da atmıyor da’ diye. Buraya geldiği zaman işin içinden çıkamıyorsun, zor yani. 3-4 dosya baktık 8-10 yıl içerisinde. Milletvekilliği düşmeye sebeptir bunlar. Vekillik ile bağdaşmayan bir iş yaptığın zaman milletvekilliği düşer. Ağır yaptırımlar var" dedi.
 
SÖZCÜ18 SORUYOR
Ak Parti Çankırı Milletvekili işadamı Hüseyin Filiz, milletvekili seçildikten sonra, yani 12 Haziran 2011 tarihinden itibaren, sahibi olduğu şirketlerden ayrıldı mı ayrılmadı mı?
 
AYRILMADI İSE!
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Burhan Kuzu'nun söyledikleri çerçevesinde;
 
İşadamı - milletvekili Hüseyin Filiz'in sahibi olduğu şirketlerdeki "hissedarlığı" devam ediyorsa (ki bilgimiz dahilinde ediyor) TBMM'deki "milletvekilliği" de "ağır yaptırımlar" gereği DÜŞER (miş)!
 
Bunu biz söylemiyoruz... Bizatihi Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Kuzu söylüyor!
 
NE DERSİNİZ SAYIN VEKİL... PARDON...
 
'PORSCHELİ SAYIN VEKİL' (!)
 
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Burhan Kuzu'nun gazetecilerin sorularına verdiğ yanıtları daha geniş bir şekilde öğrenmek istiyorsanız:  TIKLA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
31 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler