Hüseyinin işi antenlik yapmak!

Hüseyin'in işi antenlik yapmak!

Bayramören'in Sarıalan köyü Uzunoğlu mahallesinde gsm operatörlerinin sinyaline rastlamak hiç de kolay değil!

Gelişen teknolojinin nimetlerinden faydalanan insanla bu imkanlardan faydalanamayanlar arasındaki farkı anlamak bazen acı ama komik sahneleri de beraberinde getiriyor.

Sözcü18 Seçim Kervanının konakladığı Kurşunlu'nun Sarıalan köyü Uzunoğlu mahallesi sakinleri de böylesi görüntüleri sıkça yaşıyorlar.

Mahallede yaşayan yaklaşık 15 hanenin insanı, kullandıkları cep telefonları ile konuşmak için evlerinin çatısına çıkmak zorunda kalıyorlar. Doğaldır ki yaşlı insanların çeviklik ve enerji gerektiren hareketleri yapması da beklenemez. Uzunoğlu mahallesinde bu işi gençler üstlenmiş durumda. Köyde cep telefonu olan yaşlı amca, oğlu ya da geliniyle konuşmak isteyince köyün tek genci olan Hüseyin'e telefonunu veriyor ve o da elindeki telefonla evlerin çatısına tırmanıyor!

Telefonun öbür ucundaki bir şey söylüyor, Hüseyin telefonun sahibine naklediyor... Telefonun sahibi birşeyler söylüyor Hüseyin karşıya naklediyor!

Anlayacağınız köyün en genci Hüseyin gsm operatörlerinin "anten" görevini büyük bir özveriyle yerine getiriyor. Genç kardeşimiz "GSM operatörlerinin sinyalleri köyümüze ulaşmıyor. Yaşlı insanlarımız da çatılara çıkamayınca bu görevi ben yerine getiriyorum. Ara sıra zorluk yaşasam da büyüklerimizin derdine çare olduğum için mutluyum" diyerek yaptığı işten şikayetçi olmadığını ancak telefon şirketlrinin de yaşanan soruna el atmalarını tekrarladı.

sarialan-kopru-resim-02.jpg

KÖYDE BİR MÜHENDİSLİK HARİKASI DAHA!
Sözcü18 Seçim Kervanı Uzunoğlu mahallesine girerken gördüğü manzara karşısında Germece'yi hatırladı!

Sarıalan köyü içerisinden geçen ve yaklaşık 30 metre genişliğindeki dere yatağı üzerine 10 metrelik köprü geçen yıl inşaa edilmiş. Uzunoğlu mahallesi sakinleri yıllarca çektikleri sıkıntıdan kurtulmuş olmanın sevincini yaşaya dursunlar, olası yoğun yağışta dere yatağı içerisine yapılan dolgu yolun şeker gibi dağılmasından sonra hangi manzarayla karşılaşacaklarını doğrusu merak etmemek iş değil!

Köprü maliyetini olabildiğince düşük tutma ihtiyacı gösteren Çankırı İl Özel İdaresi, dere yatağını dolgu toprak ile doldurmak suretiyle yol yaparak işi şimdilik ucuza çözmüş!

Benzer işlem Germece köyünde de hayata geçirilmiş ve Çankırı'ya özel "mühendislik harikası" olarak okuyucu yorumlaryla sayfalarımızda yer almıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler