İBB de SİNPAŞ'ın önüne yatmış!

İBB de SİNPAŞ'ın önüne yatmış!

Aydos Ormanı kenarındaki hastane arazisine lüks konutlar diken Sinpaş, yargı kararına karşı belediyenin cinliği ile korumaya alındı.

TARAF'tan Sümeyra Tansel'in haberine göre; Yakacık’ta Sinpaşa ait inşaat projesi yargı tarafından iptal edildi. Ancak, İBB tarafından bir kez daha meclisten geçirilen proje, CHP’li üyelerin yeniden yargıya gitmesini engellemek için askıya çıkarılmıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yargının iptal ettiği Sinpaş projesini hayata geçirmek için “askı oyunu”na başvurduğu ortaya çıktı. Yargının iptal ettiği projeyi ufak değişikliklerle meclisten jet hızıyla yeniden geçiren İBB, CHP’li meclis üyelerinin yeniden yargıya gitmesini ve itiraz etmesini engellemek için projeyi askıya çıkarmadan bekletiyor. Mevzuata göre ise proje askıya çıkarılmadığı sürece iptali için yargıya gidilemiyor. Aradan geçen zamanda ise Sinpaş Projesi bütün hızıyla devam ediyor.

“SİNPAŞ’IN ÖNÜNE YATTILAR”
İBB meclisinin CHP’li meclis üyesi Hakkı Sağlam bu duruma isyan etti. “Sinpaş’ın önüne yatılıyor” diyen sağlam Taraf’a yaptığı açıklamada şöyle konuştu “Yargı kararı çıkınca inşaat kısa bir süre için durdu. Ama sonra planlar ufak değişiklikler yapılarak jet hızıyla tekrar meclis gündemine getirildi ve AKP’li üyelerin oylarıyla birkaç günde geçti. Kamu menfaati olsa, köprü olsa, yol olsa bu çalışmalar bu kadar hızlı olmuyor. Yeni planları da yargıya taşıyacağımızı söyledik. Ama bu sefer yargıya gitmeyelim diye Planları askıya çıkarmıyorlar. Belediye Sinpaş’ın önüne yattı. Projenin tamamlanıp satışların bitmesini bekliyorlar.” Öte yandan projenin 500 adet bağımsız bölümünün satışının tamamlandığı öğrenildi. İhalesi de davalık olan ve satışların iptali istemiyle davası devam Aydos Country projesinden ev alanları hukukçular da uyardı. Satışlar iptal edilirse konut alan vatandaşlar büyük mağduriyet yaşayabilir. İBB Meclisi geçen Eylül’de İstanbul 6’ncı İdare Mahkemesi’nin planlarını iptal ettiği Sinpaş’ın Sanca-ktepe’deki ‘Aydos Country’ projesi için hazırlanan yeni planları alelacele Belediye Meclisi gündemine alarak jet hızıyla onayladı. CHP’li meclis üyelerinin karşı çıktığı plan AKP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi.

“ASKI CİNLİĞİ”
CHP’li üyeler ise planı yeniden yargıya taşıyacaklarını söyledi. Ancak Belediye “askı cinliği”yle projenin yargıya taşınmasını önlemeye çalışıyor. Projenin yargıya gitmesi için askıya çıkması gerekiyor. Belediye ise projeyi askıya çıkarmıyor. Aradan geçen zamanda Sinpaş projesi büyük bir hızla Aydos ormanlarının hemen yanında devam ediyor. Yargı yeniden iptal etmezse yeni planla Aydos Ormanlarının yanıbaşındaki şehir hastanesi için ayrılan 50 bin metrekarelik alana 914 konutun yer aldığı Aydos Country projesi yapılacak.

SATIŞ İHALESİ DE DAVALIK
Ardından söz konusu arazi 60 milyon 200 bin TL bedelle Sinpaş’a satıldı. CHP grubu konuyu yargıya taşıdı. CHP’liler ihale hukuka uygun yapılmadığı için bir yandan satış işleminin iptali için dava açarken bir yandan da planın iptali için mahkemeye gitti. Planlarla ilgili dava geçen haziran ayında sonuçlandı. İstanbul 6’ncı İdare Mahkemesi projeyle bölgeye gelecek ek 2 bin 700 nüfus için yeterli donatı alanı oluşturulmadığı, hastane yeri olarak ayrılan “Park” için yeni bir yer ayrılmadığı gibi gerekçelerle planları iptal etti. Bunun üzerine Sancaktepe Belediyesi ufak değişiklikler yaparak planı yeniden İBB’ye sundu. Buna göre Sancaktepe Belediyesi park alanını hastane yeri olarak göstermekten vazgeçerek askeri alan içindeki bir bölgeyi hastane alanı olarak gösterdi, parkı yerinde bırakarak yeni planı İBB’ye gönderdi. İBB Sinpaş projesinin planlarını jet hızıyla meclis gündemine sundu. Sinpaş Projesi CHP’li üyelerin itirazına rağmen AKP’li üyelerin oylarıyla meclisten jet hızıyla geçirildi.

HASTANE ALANIYDI KONUTA ÇEVRİLDİ
CHP’li üyelerin Sinpaş’a peşkeş çekildiğini belirttikleri arazinin hikayesi ise kısaca şöyle: Başlangıçta Hazine’ye ait olan 50 bin metrekarelik arazi 2010 yılında önce Sancaktepe Belediyesi’ne devredildi. Yapılan planlarda söz konusu alan, 3 bin 800 yataklı şehir hastanesi yapılmak üzere sağlık tesis alanı olarak ayrıldı. Ancak daha sonra Sancaktepe Belediyesi plan değişikliğiyle söz konusu yeri konut alanı olarak değiştirmek istedi. İstanbul İl sağlık Müdürlüğü karşı çıkınca da “Park” olarak ayrılmış başka bir araziyi hastane yeri olarak ayırdı. CHP grubu plan değişikliğine itiraz etti ancak söz konusu değişiklik AKP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler