İçişleri Bakanı Çankırıda temel attı

İçişleri Bakanı Çankırı'da temel attı

Ahi Yaran Haftası etkinlikleri nedeniyle Çankırı'ya gelen Bakan Şahin,yeni İl Emniyet Müdürlüğü binasının temelini attı.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ''Şehit kardeşlerimizi, onlara sıkılan, kardeşe sıkılan kurşunlar, ahiliğe karşı yürütülen düşmanlıklar, bu ülkenin bizim olmaya yönelik duygumuzu asla azaltmaz, asla tüketmez. Aksine bu topraklara damlatılan her şehit kanı, her damla kan, bu toprağı biraz daha fazla bizim yapar. Bu topraklar bizim daha fazla bizim olur ve bizimdir'' dedi.

bakan-sahin-yaran-resim-08.jpg

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 2011 Ahilik Haftası Yaran Kutlamaları ve İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binası temel atma törenine katılmak üzere Çankırı'ya geldi. Valilik binası önünde Vali Vahdettin Özcan, Ak Parti milletvekilleri İdris Şahin, Hüseyin Filiz, Belediye Başkanı İrfan Dinç ve Yaran Ekibi tarafından karşılanan Bakan Şahin, Vali Özcan ile makamında bir süre görüştü.

Çankırı'daki Ahilik Haftası kutlamalarına TESK Genel Başkan Bendevi Palandöken, Çankırı Esnaf Sanatkarlar Birliği Başkanı Osman Karadeniz de katıldı.

Bakan Şahin, Valilik ziyaretinin ardından Ahilik Haftası kutlamalarına katıldı. Türkiye'de yaşanan olaylara rağmen insanların inadına kardeşliğe sahip çıktığını ve çıkmaya devam ettiğini vurgulayan Bakan Şahin, "Ama bu ülkede topyekun bir millet, genciyle yaşlısıyla kadınıyla erkeğiyle esnafıyla tüccarıyla çiftçisiyle üniversite hocasıyla hep birlikte kardeşliğe sahip çıkarken, 'kardeşlik', 'dostluk' ve 'yarenlik derken, birileri de kardeşliğin dışında düşmanlığı, kötülüğü, kanı, kini, kendisine talihsiz bir hedef olarak, amaç olarak aldı, almış durumda. Bir taraftan birileri kardeşliğe kurşun sıkarken birileri de burada olduğu gibi ülkemizin her yerinde, dün içlerinde bulunduğum Bitlis'te de Muş'ta da Van'da da insanımız hep birlikte kardeşliğe kurşun sıkanlara karşı sevgi ile içten gelerek, 'İnadına kardeşlik, inadına Türkiye, inadına milli birlik ve dayanışma' dedi, demeye de devam ediyor" diye konuştu.

Ahilik anlayışının, ülkenin her yerinde farklı şekillerde farklı kıyafetlerde ve desenlerde olduğunu dile getiren Bakan Şahin, ''Bugün Ahilik Haftası'nda yaren kültüründe diyorum ki: Yaşasın Türk milleti, ilelebet kardeşliği yaşasın'' ifadelerini kullandı.

Bakan Şahin'in konuşmasının ardından ahilik geleneğine göre tarihteki usta ve çırak ilişkisiyle ilgili sunum yapıldı. Sunumun ardından Bakan Şahin'e Çankırı Valisi Vahdettin Özcan tarafından yaran nasihati yazılı tablo hediye edildi. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de ''yılın ahisi'' seçilen İsmail Kıvrık'a belgesini takdim etti.

ahi-yaran-kutlama-resim-06.jpg

İL EMNİYET BİNASININ TEMELİ ATILDI

Törende ilk olarak konuşan Çankırı Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, Çankırı’nın asayiş olayları hakkında bilgiler vererek, asayiş olarak yoğunluğun oldukça az olduğu bir il olduğumuzu söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen Hüseyin Filiz, Çankırı'da doğup büyüyen iki milletvekili olarak Çankırı’nın sorunlarını evlerinin içi gibi bildiklerini ifade ederek, Çankırı’nın 70 yıllık geri kalmışlığını 4 yılda nasıl ortadan kaldırırız diye biz şu^anda çok heyecanlıyız’’ dedi.

4 yıl içinde Çankırı’ya 10-15 devlet kurumu binasının daha yapılacağı müjdesini veren Filiz, 2014 yılı ekim ayında bitmesi planlanan emniyet müdürlüğü binasının daha erkene alınması için İçişleri Bakanı Şahin’den destek istedi.

Filiz, her ilin bir bakanı olduğunu hatırlatarak, “Yozgat’ın Cemil Çiçek abisi, Kırıkkale’nin Beşir Atalay abisi var. Bizim de İdris Naim Şahin ağabeyimiz var. O da bizim hemşehrimiz” demesi üzerinde alandan “O bizim eniştemiz” sesleri yükseldi

Vali vahdettin Özcan ise, son günlerde artan terör olaylarını lanetleyerek, şunları söyledi:

“Halen İl Emniyet Müdürlüğümüz ve bağlı birimler farklı üç binada hizmet vermekte bu da işbirliği ve etkin hizmetlerde sıkıntılara yol açmaktadır.

Yeni hizmet binamız 11228 metrekare alan üzerine oturtulmuş ve 3 bloktan oluşmaktadır. A blok 3 kattan, B ve C blokları 9’ar kattan oluşmaktadır.  Binanın teslim süresi yer tesliminden itibaren 1150 gün olup, 2014 Yılı Ekim ayında Müteahhit firma tarafından teslim edilecektir. Bu sürenin kısalması da imkan dâhilindedir. Sayın Bakanımızın direktiflerine maruzdur. İlimizde son yıllarda kayda değer hiçbir toplumsal ve terör olayı olmamıştır. Çankırılılar devletine ve kanunlara bağlı, aralarındaki sorunları daha çok karşılıklı saygı ve sükunetle çözmektedirler. Vuku bulan asayiş olayları da çoğu kez ağır cezalık suç niteliğinde değildir. Faili meçhul suçlar çok azdır. Buna rağmen Emniyet mensuplarımız vicdanı olmayanların karşısında dimdik durmaya devam edecektir.

İlimiz genelinde 695, il merkezinde 463 ilçelerde 232 emniyet mensubu görev yapmaktadır. Bugün temelini atacağımız emniyet hizmet binasının tamamlanmasıyla uzun yıllar sıkışık ve elverişsiz bir ortamda asayiş ve güvenlik hizmetlerini yerine getiren Emniyet Müdürlüğümüz, Çankırı’ya yakışır bir hizmet binasına kavuşacaktır.

Yeni hizmet binamızın tamamlanmasıyla Çankırı’da dağınık bir biçimde konuşlanan birimlerimizin bir araya gelmesi ile daha iyi hizmetler verileceğine inanıyorum. Bu tesisimizin Emniyet Müdürlüğümüze kazandırılmasını sağlayan Sayın Bakanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Yeni hizmet binamızın tamamlanmasıyla Çankırı’da dağınık bir biçimde konuşlanan birimlerimizin bir araya gelmesi ile daha iyi hizmetler verileceğine inanıyorum.

Emniyet Müdürlüğümüz hizmet binasının arsasının tahsisinde kolaylık gösteren Milli Emlak Genel Müdürlüğüne, Belediye Başkanımıza, Karayolları teşkilatına, şu an görevdeki Emniyet Müdürümüze ve önceki Emniyet Müdürlerimize teşekkür ediyorum.

Yeni binamızın Çankırımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diler, binanın açılışında da beraber olmak dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunarım”

BAKAN ŞAHİN: ÇANKIRI HAKETTİĞİNİ ALIYOR

Son olarak kürsüye gelen İçişleri bakanı İdris Naim Şahin ise, Çankırı’nın asayiş açısından oldukça sakin bir il olduğunu hatırlatarak, “Şimdi birileri çıkıp bu kadar sakin bir il için neden bu kadar büyük bir bina yapılıyor diyebilir. Ama Çankırı insanı yaran ve ahilik kültürü ile yoğruldu, devletine milletine sahip çıktı diye hizmetlerden mahrum kalamazdı. Çankırı hak ettiğini alıyor” dedi.

Bakan Şahin, konuşmasında Hüseyin Filiz’in isteğine de olumlu cevap vererek, emniyet müdürlüğü hizmet binasının normal bitirme süresi olan Ekim 2014’ten daha önce bitirilmesi için çaba sarf edeceğini söyledi.

Bakan Şahin, temel atma töreninde kesilecek kurbanın da kesilmemesini istedi. Programın sonunda butona basılarak binanın temeline ilk beton atıldı.

kaynak: karatekin gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler