İddialar, Belediyeyi fena silkelemişe benziyor

İddialar, Belediye'yi fena silkelemişe benziyor

Çankırıspor Kulübü Başkanı Sevda Karaali'nin Hırvatistan'ın başkenti Zagrep'ten Sözcü18'e yaptığı açıklamanın ardından Çankırı'yı toz duman sardı.

Çankırıspor Kulübü Başkan Sevda Karaali'nin Hırvatistan'ın başkenti Zagrep'ten Genel Yayın Yöetmenimiz Vedat Beki'ye yaptığı açıklama sonrası Çankırı Belediyesinde sular durulmak bilmiyor.

Sayfalarımızda yer alan haberle birlikte CHP İl Başkanı Fikret Tatlıcı'nın yazılı açıklaması ile ilgii olarak Belediye Başkan Vekili Rafet Alemdar'ın yaptığı yazılı açıklama sonrası bir açıklama da Çankırı Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Başkanı, aynı zamanda Çankırı Belediye Başkan Yardımcısı Mithat Kılıç'tan geldi. Kılıç'ın da açıklamasına baktığımızda tıpkı Başkan Vekili Rafet Alemdar'ın ifadelerine yakın cümleler ve Belediye Başkanı İrfan Dinç'i savunma refleksi açık ve ne olarak görülmekte.

Kılıç açıklamasında "Çankırıspor Başkanı Sevda Karaali’nin Belediye Gençlik Spor Kulübü ile ilgili açıklamalarını hayret ve şaşkınlıkla okudum. Kamuoyunu yanıltmaya ve vicdanları rahatsız etmeye yönelik bu açıklamalar hakkında sayın halkımıza doğruları açıklama gereği kaçınılmaz olmuştur" dedi. Kılıç'ın yazılı açıklaması şöyle:

BELEDİYEMİZ SEVDA HANIMIN YÜZÜSTÜ BIRAKTIĞI
AMATÖR SPORCULARA SAHİP ÇIKMANIN ÇABASI İÇİNDEDİR

"Çankırıspor Başkanı’nın iddia ettiği gibi Çankırı Belediye Gençlik Spor Kulübü kurulduğu günden bugüne kadar hiçbir şahıstan, müteahhitten yada üçüncü şahıslardan bağış almamıştır. Belediyenin önüne konulan iş makinesi belediyemiz bütçesinden ödeme yapılarak satın alınmıştır. Açıklamada iddia edildiği gibi her hangi bir rant karşılığı bağış söz konusu değildir. Bunlar tamamıyla iftira ve karalama kampanyasıdır.

Sevda Karaali’nin imalı bir şekilde –Belediye neden takım kurdu?- sorusuna gelince öncelikle şunu belirtmeliyim ki; Sayın Başkan Çankırı Belediyespor’u devraldığında farklı amatör branşlarda faaliyet gösteren yaklaşık 600 lisanslı amatör sporcumuz vardı. Kendisi sadece profesyonel takımı aldı ve diğer tüm amatör branşlardaki sporcuları mağdur etti. Eğitime gençliğe önem veren bir belediye olarak sporcularımızın yaşadığı bu sıkıntıya duyarsız kalmamız mümkün değildi. Çankırı Belediyesi Gençlik Spor Kulübü, 600’e yakın lisanslı Çankırı gencinin mağdur edilmesi sonucu doğan ihtiyaçtan kurulmuştur. Şu an Kick Boks, Taekwondo, Halk Oyunları ve Halk Müziği gibi alanlarda faaliyet gösteren Çankırı Belediyesi Gençlik Spor Kulübü önümüzdeki süreçte amatör salon branşlarında faaliyet göstermeye devam edecektir.

Biz Çankırılı gençlerimizi spor yaptırarak kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın gayreti içindeyiz. Sevda hanımın yüzüstü bıraktığı amatör sporcularımıza yeniden sahip çıkmanın çabasındayız. Sadece Çankırı Belediyesi Gençlik Spor Kulübü değil, ilimizde faaliyet gösteren diğer amatör kulüp sporcularına da malzeme noktasında destek olmaya çalışıyoruz.

Gençlere önem veren Belediye Başkanımız Sayın İrfan Dinç’in de desteği ile kurulan Çankırı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünün kapıları bu şehirde spor yapmak isteyen tüm gençlerimize açıktır. Ortaya atılan asılsız iddialar ve iftiralar bizi yaptığımız çalışmalardan geri bıraktırmayacak ve yıldırmayacaktır.”

HABER BİZDE, AÇIKLAMA MATBAACILARDA!

Çankırı Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Başkanı ve aynı zamanda Belediye Başkan Yardımcısı Mithat Kılıç'ın açıklamasının bugünkü Çankırı yerel basınında izini takip eden haber merkezimiz Başkan Kılıç'ı arayarak "Haberi bizim sayfalarımızda yer aldı. Siz açıklamayı başka yerlere gönderiyorsunz" şeklindeki tepkimize "Haklısınız! Ben Sevda Hanımın açıklamalarını Sözcü18'de okudum. Açıklama metninin size ulaşmamış olmasını anlayamıyorum. Arkadaşlarla yarın görüşerek nedenlerini sizlerle paylaşcağım" ded.

Kulüp Başkanı Kılıç'a "Sayın Başkan, açıklama metninizde hiç kimseden bağış almadığınızı ifade etmişsiniz. Bünyenizdeki sporcuların giderlerini nereden karşılıyorsunuz?" şeklindeki sorumuza Başkan Kılıç "Kulübün fazla masrafı yok. Çalıştırıcımız Şenol hoca belediyemiz personeli. Takımı kurduğumuzda bir 10 bin tl masrafımız oldu. Bunun yanısra sporcularımızın malzemelerini de Belediye Başkanlığı Özel Kalem giderlerinden karşılıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler