İdris Şahin: Ankara'ya yakınlaşmaktan korkmayalım

İdris Şahin: Ankara'ya yakınlaşmaktan korkmayalım

AKP Çankırı milletvekili Şahin, il genel meclisi toplantısında konuştu...

İl Genel Meclisi 11. Birleşimine Milletvekili İdris Şahin ve AK Parti İl Başkanı Salim Çivitçioğlu'da katıldı. Milletvekili Av. İdris Şahin, toplantı öncesi MHP ve AK Parti gruplarını ziyaret ederek il genel meclisi üyeleri ile biraraya geldi.

Birleşim sonrası yaptığı konuşmada milletvekili Şahin; Yerel yönetimlerin çok önemli olduğunu vurgu yaptı ve “İl, ilçe, belde ve köy ziyaretlerinde sizlerin nasıl hizmetler yaptığını yerinde görme şansımız oluyor. Sizlerin uyum içinde yaptığı hizmetler köydeki yaşayan vatandaşlardan çok güzel karşılıklar buluyor. Bizler de bunu yerinde görüp, sizleri takdir ediyoruz” dedi.

Hizmet Çankırı olunca, iktidar ile muhalefetin ortak noktada buluştuğuna bu mecliste şahit olduğunu ve bundan da çok memnuniyet duyduğunu belirten Şahin “Ortak vatan, ortak millet olan gayemize, Çankırı Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri ve milletvekillerinin ortak gayesi olan Çankırı’mız için, ortak akıl ve ortak vicdanla hareket ettiğimiz Çankırı’mızın kalkınmasında tek vücut olduğumuzda güzel işler ortaya çıkıyor. Bu mecliste karşılıklı güven ve karşılıklı bir ahenk var.” dedi.

ÇANKIRI MERKEZİNİ İYİ PLANLAMALIYIZ
Kırsal nüfusun yüzde 30’ların altına indiğini ve şehir merkezlerine göç olduğunu, kırsaldan şehre yapılan göçler nedeniylede sağlıklı bir planlamanın yapılması gerekliliğine vurgu yapan Şahin “Merkezlerde yapılan projelere Çankırı Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri ve STK platformlarının desteğine ihtiyacımız var. Gözbebeğimiz Çankırı Merkezini iyi planlamalıyız. Ana gövde olmadan uzunların hareket etmeyeceğini biliyoruz. Ondandır ki 9-10 yıldır iddia ile üstünde durduğum Çankırı mücavir sınırlarının genişlemesini arzu ediyorum. Acilen Çankırı sınırlarını genişletmeliyiz.

3-5 KM'LİK MESAFELERE UZAK DEMEMELİYİZ
Çankırı’mızı sağa-sola doğru açmalıyız. Sanayi şehri, kültür şehri, üniversite şehri olduğumuz şu günlerde geçmişe ağıtlar yakmak bize yakışmaz. Belediye İş Merkezi, Yunus AVM, Karatekin Hastanesi ve Valilik binası şehri sıkıştırmıştır. Ben bu konuda çekincelerim olduğunu defaten söyledim. Geçmişten ders alıp, tek vücut olup iyi bir planlama yapmalıyız. Konut ihtiyacımızı Yapraklı, Korgun ve Ankara istikametinde genişletmeliyiz. 3-5 km’lik mesafelere uzak dememeliyiz. Ortak akıl ve ortak vicdanla hareket etmeliyiz. Elbet biliyoruz ki iktidar olarak çözüm bize düşüyor. Biz çözüm bulurken tüm Çankırı’dan destek bekliyoruz. Gelin şehrimizin 20-30 yılını birlikte inşa edelim. TOKİ yatırımlarını Ankara Yapraklı ve Korgun istikametlerine yaptıralım. Ankara’ya yakınlaşmaktan korkmayalım. Yeşil alanları, yeşil kuşağı bozmadan farklı alternatiflerle yeni yerleşim alanları ihtisas edelim. Hepimizin ana teması birlikte büyümek olmalı” dedi.

YOLLAR BİZİM İŞİMİZ 
Çankırı’nın ilçe yolları konusunda açıklamalarda bulunan Şahin, "Biz Çankırılı esnafının ticaretini artırmak için Çankırı Merkez ile ilçeler arasındaki yolları daha konforlu ulaşım yolu yapmak için gayret harcıyoruz. Çankırı-Kızılırmak-Sülüklü yolu ile Kurşunlu-Korgun yol güzergahları Aralık 2014'de yatırım programına alınıyor. Kiminin harita işi devam ederken, kimi yol ihaleye çıkacak. İlçelerin Çankırı ile irtibatını güçlendireceğiz. Ankara-Karabük-Çorum tarafına ticaret için giden hemşehrilerimizi cazip hale gelen yollar ve kısalan mesafeler sayesinde Çankırı Merkez’e getirmek istiyoruz.

idrissahin-ilgenelmeclisi-cankiri-resim-11.jpg
 
ÇANKIRI HİÇ GÖÇ VERMEMİŞTİR! 
Çankırı nüfusunun geçmişte yoldan geçenlerin kayıt altına alınması ve mezarlıkta yatanların nüfusa işlenmesi ile nüfusun geçmişte şişirildiğini, Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sayesinde Çankırı nüfusunun gerçek rakamlarının ortaya çıktığını belirten Şahin “Çankırı’mızın nüfusu gün geçtikçe büyüyor. Şişirilme nüfuslar bizi hep aldattı. Kurşunlu nüfusu hiçbir zaman 17 bin olmadı ama olmuş gibi gösterildi. Çankırı’nın sanayileştiği, üniversiteleştiği yani nüfusunun arttığı şu günlerde gerçek nüfus üzerinden hesap yapıp, şehrimizi daha iyi konumlara getirmeliyiz.” dedi.

Milletvekili Şahin, İl Genel Meclisi ziyaretinden sonra, ÇAYASAD ve TKDK İl Müdürlüğü ziyaretleriyle günü tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler