İdris Şahin: Haram kazancımı ispat etsinler servetimi bağışlayacağım

İdris Şahin: Haram kazancımı ispat etsinler servetimi bağışlayacağım

Çankırı'da ilçe teşkilatlarına 'teşekkür' ziyaretini tamamlayan AK Parti milletvekili İdris Şahin, akşam da yerel medya ile biraraya geldi.

4 yıllık çalışma süresine dair önemli açıklamalarda bulunan milletvekili İdris Şahin, suskunluğunu bozdu. Koç Otel'de gerçekleştirilen basın toplantısında hayli duygusal olduğu gözlemlenen İdris Şahin yaptığı açıklamalarla adeta açtı ağzını, yumdu gözünü.
 
Şahin, AKP Milletvekili Adayı Hüseyin Filiz'in "İçimizden birini aday yapsalardı, 'Hırsız' deseydiniz, daha mı iyi olacaktı?” sözlerinin tüm aday adaylarını ve teşkilatları üzdüğünü ifade ederek, "Bu söylemleri kesinlikle üzerime almadım. Fakat teşkilatlara yaptığım veda ziyaretlerinde açıklama yapmam yönünde tepkiler aldım. Açık söylüyorum ben aday adayı olan tüm kardeşlerime kefilim. Hiçbirisi hırsız arsız değildir. Bir kılıfın arkasına saklanmak suretiyle kendi yaptıkları ayıbı bir başkasının üzerine örtmeye çalıştılar. Böyle bir şeyi kabul etmek asla ve asla mümkün değildir. Bu benim şahsım için değil 23 tane bu memleketin evladı müracaat etmiş bütün arkadaşlarımız için söylenmiş bir sözdür. Ne Ahmet Gayret'ten, ne Mesut Koç’tan, ne de Salim Çivitcioğlu’ndan, ne İdris Şahin’den. Biz şerefimizle, haysiyetimizle, onurumuzla burada siyaset yaptık" dedi.

'BİZİM ÜZERİMİZDEN SİYASETİ BIRAKIN'
Milletvekilli dönemimde bir kuruşluk ticari ilişkide bulunmadığını anlatan Şahin, "Bir insan ezik olabilir. 4 yıl boyunca da İdris Şahin ismi altında ezilmiş olabilir. Bunları gayet anlayışla karşılıyorum, ama artık bu ezikliklerden kurtulun. Şu an itibari ile İdris Şahin yok listede. Bir şekli ile aşağıdaki yapmış olduğunuz karalamalar, edepsizlikler, terbiyesizlikler yukarıdaki birilerinin işine gelmiş İdris Şahin’in önü kesilmiş olabilir. İdris Şahin fobisinden kurtulsun arkadaşlar.  Dolayısıyla bizim üzerimizden siyaset yapmayı bırakın. Aday olan tüm kardeşlerimiz son derece haysiyetli, son derece şerefli ve namusuyla helal daireden geçimlerini yapan insanlardır" dedi.  

'İSPATLASIN SERVETİMİ BAĞIŞLARIM'
Görev süresi boyunca 1 liralık haksız kazanç elde etmediğini anlatan Şahin, "Benim 1 liralık haram kazanç elde ettiğimi ispat etsinler, tüm mal varlığımı bağışlamaya hazırım. Devletten hibe, destek, yardım adı altında para alanlar da aynı şeyi söyleyebilirlerse, onları başımın üzerinde Kızılırmak'a kadar taşırım" ifadelerini kullandı.

YAKIŞIKSIZ, ÇAPSIZ, DÜŞÜNCESİZ
Şahin, bu ithamları millet iradesine havale ettiğini belirterek şunları kaydetti:

"Çankırı’da hiçbir MHP’li, CHP’li şahsımızı kastederek 'bu adam hırsızdı, hırsızlık yaptı, haksız mal temin etti' diye söyleyemez, söylememiştir. Bunu söyleyen ancak ve ancak kendisinin ne yaptığı bilmeyen, İdris Şahin adı altında eziklik duyan insanların söyleyebileceği sözdür. Bu karalamalarla ve iftiralarla Türkiye’nin gündeminde ancak bu şekilde yer bulabilir. 4 yıl birlikte yürüdüğü, öncesinde senin için köy köy, kent kent dolaşan, bir oy daha nasıl fazla alabiliriz diye ortaklık kurduğun arkadaşına bunu söylüyorsan, veya bu partiden aday olan arkadaşlara söylüyorsan, bu bir gaflettir. Delalettir. Bunu asla ve asla kabul etmiyorum yakışıksız, çapsız, düşüncesiz söylenen bu sözler Çankırı’da ciddi anlamda arkadaşlarımızı yaralamıştır.”

VEDAT BEKİ'YE YAPILAN SALDIRIYI DA KINADI
AKP Çankırı milletvekili İdris Şahin gerçekleştirdiği basın toplantısında Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'ye yapılan saldırıyı da kınadı. 

akp-idris-sahin-cankiri-koc-otel-medya-resim-05.jpg

Milletvekili Şahin'in basın toplantısından görüntüler için - TIKLA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
28 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler