İdris Şahin: Yargı sistemimiz evrensel hukuk çizgilerine ulaşmalı

İdris Şahin: Yargı sistemimiz evrensel hukuk çizgilerine ulaşmalı

AK Parti 24. Dönem Çankırı milletvekili Av. İdris Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.

AK Parti 24. dönem Çankırı milletvekili Av. İdris Şahin yazılı mesajında "Çocuklara armağan edilmiş olan bu özel bayramda, insan oğlunun en temel hakkı olan yargı sisteminin evrensel hukuk çizgisine çekilmesi olmazsa olmazlarımızdan olmalıdır" dedi. Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 96. kuruluş yıl dönümünü, Türkiye'nin ve dünyanın tüm çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en samimi duygularımla kutluyorum. Aziz milletimizin temsilcilerinin, ortak bir amaç uğrunda, Meclis çatısı altında biraraya geldiği 23 Nisan 1920, istiklal mücadelesinde zafere ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan yolda en önemli dönüm noktasıdır. 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' şiarıyla çıkılan yolda, ecdadımız birlik ve beraberliğinden taviz vermeden, vatan toprakları uğruna büyük mücadeleler vermiş, bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkmıştır.

İçinde bulunduğumuz 21. yüzyılın en önemli iki sorunundan bir tanesi 'çevre' iken, bir diğeri de dünya üzerinde yaşayanlar arasında 'adalet'in sağlanmasıdır. Muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmenin birinci olmazsa olmazı insan oğlunun en temel hakkı olan 'yargı' sisteminin evrensel hukuk çizgilerine ulaşmasıdır. Üzülerek belirtmek isterim ki bugün için ülkemiz bu çizgiden giderek uzaklaşmakta, insanımızın yargı sistemimize güveni giderek azalmaktadır. Yeni anayasa tartışmalarının yoğun olarak gündemde olduğu bu süreçte, toplumumuzun ihtiyaç duyduğu yargı reformlarının bir an önce gerçekleştirilmesi en büyük dileğimdir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler