İdris Şahin'den 'hodri meydan'

İdris Şahin'den 'hodri meydan'

AKP Çankırı Merkez İlçe Kongresinde yaşanılanları Doğruyol Gazetesi sahibi ve yazarı İrfan Hoşafcıoğlu gün yüzüne çıkardı...

Çankırı'da 4 yerel gazete var. Lakin gel gör ki bu gazeteler şehir merkezinde yaşanılanları, olup bitenleri her nedense sayfalarına aktarmakta imtina ediyorlar. Ayrıntıya daha derinlemesine dalmanın hiçbir yararı olmadığını yıllardır ortaya koyduğumuz tespitlere rağmen tüm bu olumsuz gelişmeleri yaşanan realite ile görüyor ve de yaşıyoruz.

O yüzden lafı fazla uzatmadan konuya kafadan girmenin gereğini görüyor ve meramımızı anlatmaya başlıyoruz.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç belediyedeki başkanlık makamında özel bir basın toplantısı yaparak başta Sözcü18 olmak üzere Çankırı Postası'na siyaseten 'belden aşağı' tabiri ile vurmuş ve "Aç köpekler" şeklinde ağza alınmayacak cinsten yakıştırmalarda bulunarak, devamında milletvekili İdris Şahin'i hedef alarak Orta ilçesine yaptırılacak olan yarı açık cezaevinin Çankırı'ya yapılması gerektiğine işaret etmiş, "...  Mevcut cezaevinin yanında hazineye ait 50 dönümlük bir arazi üzeri ile ilgili bilgi vermiştik. Fakat sonradan bu açık cezaevinin Orta ilçesine yapılması dile getirilmiş bir milletvekili tarafından. Mesafe alınmış bir projenin başka bir yere taşınmasına İrfan Dinç kesinlikle müsaade etmeyecektir" demişti.

Başkan Dinç'in böylesine meydan okuması pazar günü gerçekleştirilen AKP Çankırı Merkez İlçe 5. Olağan kongresinde bölge milletvekili İdris Şahin'in konuşmasıyla cevap buldu. Milletvekili Şahin'in konuşması her nedense yerel medyada yer bulmadı. Ancak Doğruyol Gazetesi imtiyaz sahibi ve gazete yazarı İrfan Hoşafcıoğlu bugünkü yazısında milletvekili Şahin'in konuşmasını köşesine taşıdı.

İsterseniz gelin önce Şahin'in kongrede yaptığı konuşmanın bir bölümünü İrfan Hoşafcıoğlu'nun kaleminden değerlendirelim:

"Söylemesi gereken bazı  sözleri söylemeyip yutkunan Şahin, “İki haftadır Çankırı gündeminde bir kısım konular konuşuluyor. Bunlar AK Parti ailesine yakışır konular değil.  Beni tanıyorsunuz.  Hiçbir zaman siyasette  polemiklerin adamı olmadım, bundan sonra da olmayacağım. Bizler milletvekilleri olarak 12 ilçenin tamamına aynı mesafede olup, 375 köyün tamamını  kendi köyümüz bildik. Çankırı merkeze yapılabilecek bir hizmeti buradan alıp bir başka yere götürüyorlar gibi bir söylentiyi asla ve asla kabul edemeyiz.  Eğer Çankırı ile ilgili bir hizmet yapılacaksa ilk başta Çankırı merkeze yapılır. Merkezi olmayanın taşrası, taşrası olmayanın merkezi olmaz. Bu polemikleri lütfen ve lütfen basın önünde değil, eğer bu hizmet yapılacaksa talep sahipleri gelir, iki milletvekili ile birlikte Adalet Bakanlığına gideriz, Çankırı’da uygun bir yer gösterilmesi halinde Çankırı merkeze arzu ettikleri hizmeti yerine getirmek bizim  boynumuzun borcu olur.   Çankırı’da yer tespiti noktasında  nereyi tercih ettiğimizi, bu ilk tercihi kimin kabul etmediğini, Cezaevinin karşısındaki  boş arazide  ne olup ne bittiğini, buranın hazine adına çıktığını, daha sonra da  kimin dava açtığını ve sonrasında farklı gelişmelerin ne şekilde tezahür ettiğini en iyi bu konunun muhatapları biliyor.  Bunları basın önünde, vatandaşa farklı şekilde yansıtarak anlatmak gerçek anlamda söylüyorum ki, doğru bir yaklaşım olmayacaktır” dedi."

Bu kadar değildi sayın Şahin'in konuşması... Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre milletvekili Şahin Belediye Başkanı İrfan Dinç'in gündeme taşıdığı yarı açık cezaevi ile ilgili olarak Çankırı Belediyesi'nin üç nokta yer belirlediğini ancak bunlarla ilgili yaşanan sorunları çözemediğine işaret ederek yer sorunun çözümü halinde "Çankırı'ya da yarı açık cezaevi yaptıralım, Orta ilçesine de yaptıralım. Bunu kim istemez?" dediği öğrenildi.

İrfan Hoşafcıoğlu yazısını "Konuşmalarının adresinde Belediye Başkanı İrfan Dinç olan Şahin, 2002 yılında siyasete girdiği tarihte Çankırı’da avukatlık mesleğinde ellerine su dökebilecek ikinci bir ismin olmadığını, meslekte başarılı olup, ekonomik yönden hangi imkanlara sahip olduğuna Çankırılıları şahit göstererek “Demokrasilerde herkesin önünde bir imkan var, seçimler var,  bu tercihini istediği gibi kullanabilir” sözleri ile adeta “ Hodri meydan!” dedi." şeklinde tamamladı.

BİR KISIM MEDYA NEDEN YAYINLAMIYOR?
Çankırı'nın 2 milletvekili var. Bununla birlikte şehir merkezinde 4 adet günlük yayın yapan yerel gazete mevcut... Pazartesi günü Hükümeti temsil eden AKP'nin Merkez İlçe Kongresinde konuşma yapan iki bölge milletvekilinin konuşmalarını ara ki bulasın!

Hoş, sahibinin pek yakında müteahhitliğe (!) başlayacağı Çankırı Yenigün gazetesi milletvekili İdris Şahin'in konuşmasını şu cümlelerle sayfalarına yansıtmış:

"AK Parti Milletvekili Av. İdris Şahin konuşmasında, Bugün burada çok önemli bir misafiri ağırladıklarının altını çizerek, Merkez İlçe Başkanlığı seçimlerinin Çankırı'ya hayırlı olmasını diledi."

Peki aynı gazete milletvekili Hüseyin Filiz'in kongredeki konuşmasını nasıl vermiş? Ona da bakalım:

"AK Parti Milletvekili Hüseyin Filiz, ise “Kongreler partilerde yeni bir heyecan kazanmaktır. Heyecan olmuyorsa kongre yapmanın bir mantığı yok. Merkez İlçe Başkanlığı Çankırı için çok önemlidir." ifadelerine yer verdi.

Çankırı da işsizliğin yüzde 5'e düştüğünü vurgulayan Filiz, 2015 yılındaysa işsizliği sıfırlayacaklarını belirterek "Benim için önemli olan konu insanlara aş ve iş alanı yaratmaktır. İnsanlar için aş ve iş alanı yaratmamışsın neye yarar. İnsan için iki şey vardır. Birisi huzur biriside iştir." dedi

"Çankırı için önemli olan tek bir konu vardır. O da ekmektir." diyen Filiz," Çankırı insanı ekmeğini dışarıda aramıştır. Şehrin nüfusu giderek aşağı iniyor. Biz iki milletvekili olarak Çankırı’yı nasıl büyütelim dedik. Burayı büyütmenin sanayiden başka yolu yok. Burada özel sektör dışında hiç bir gayret gösterilmemiş. " şeklinde konuştu.

Filiz, "Yatırımcı kendi kendine gelmiyor. Onu ikna edeceksin oda sana güvenip parayı o bölgeye gömecek. 10 trilyon liralık alt yapı ihalesini yapacağız. Sıfırdan bir organize sanayi bölgesi kuracağız dedik. Risk almadan Çankırı büyüyemez. İlk parasız doğalgaz ihalesini Çankırı’ya yaptırdık. Belediye başkanı olmuşsun, milletvekili olmuşsun ama şehre yatırım getirememişsin bunlara boş şeyler" diye konuştu."

Gördünüz mü? İdris Şahin iki cümle etmezken, sayın Filiz ne çok kelam etmiş?! Ne güzel... Milletvekili konuşmuş ve söyledikleri de sayfalara yansımış... Okuyucu da bilgilenmiş...

Ancak arkadaşlar sayın Filiz'in konuşmasını eksik yazmışlar! Onu da biz tamamlayalım:

"... Musa Çağlar'ı sizlere emanet ediyorum." (!)

x x x

Yukarıda, Doğruyol gazetesi imtiyaz sahibi İrfan Hoşafcıoğlu'nun kaleminden milletvekili İdris Şahin'in konuşmasının bir bölümünden sayfalara aktarılan cümleleri yayınladık!

Dahası da mevcut... Lakin Çankırı'nın günlük gazetelerinin sayfalarında yok! Ara ki bulasın...

T.C vatandaşının vergilerinden kesilen paralarla oluşturulan Basın İlan Kurumu bütçesinden payını alacaksın lakin vatandaşın haber alma özgürlüğünü engelleyeceksin...

Dahası, bütün bunları yapmana karşın yine de ortalarda elinde fotoğraf makinası ile dolaşacak ve 'ben gazeteciyim' diyeceksin!

Hadi be... Git öte...

Ya 'gazeteci'sinizdir ya da 'gazeteci'... Bunun ötesi yok!

Diyorsanız ki 'Biz gazeteci değiliz! Gazeteciymiş gibi davranıyoruz' (!) Ona da sözümüz olmaz!

Ha bu arada kralınıza da saygılar...

Hani şu 'aç köpekler' diye ağzını bozan çıplak krala!

Neden mi çıplak?

Manav borcunu ödemeyene bizim köyde 'çıplak kral' derler de ondan...

SÖZCÜ18

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler