İflas turizmi!

İflas turizmi!

Tur şirketi iflas edince 4 bin 600 turist

mahsur kaldı. Otelciler zor durumdaki turistlere sahip çıktı. Alanya'da kriz masası kuruldu.

Ukrayna ile çalışan tur operatörlerinde Kayra Tur'un iflasını vermesi üzerine, tur şirketi tarafından Alanya'ya getirilen turistlerin mağdur olmaması için Alanya Kaymakamlığı tarafında kriz masası oluşturuldu.

Merkezi Ukrayna'da bulunan, Türkiye'ye Ukrayna, Slovakya, Macaristan ve Polonya'dan turist getiren turizm acentesi Karya Tur'un iflas ettiğini açıkladığı bildirildi.

Karya Tur'un iflasını ilan etmesi nedeniyle Türkiye'ye getirdiği turistler ortada kalırken, Antalya'da 3 bin 600 Karya Tur yolcusu turist bulunduğu bildirildi. Karya Tur'un iflasını istemesi nedeniyle ortada kalan turistlerin sorunsuz olarak ülkelerine dönebilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Antalya Valiliği ve turizm örgütlerinin çalışma başlattığı bildirildi.

Karya Tur'un yolcularının sorun yaşamaması için Antalya'nın Alanya ilçesinde de çalışma başlatıldı. Alanya Kaymakamlığı, TÜRSAB Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD), ortak bir masa oluşturdu.

Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, masanın ilk olarak ilçede bu acenteye ait ne kadar yolcu bulunduğunu belirlediklerini dile getirdi. Doğan, Karya Tur'a ait Antalya'da 3 bin 600, Alanya'da ise 37 otelde konaklayan bin civarında turist bulunduğunun tespit edildiğini bildirdi. Otellere, turistlerin çıkarılmaması için talimat verildiğini de anlatan Doğan, turistlerin nasıl gönderileceği konusunda ise Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Valiliği ve Türkiye Otelciler Federasyonunun (TÜROFED) koordineli bir biçimde çalışma yaptığını kaydetti.

Alanya'da şu ana kadar hiç bir yolcunun otelden çıkarılmadığını ve buna da müsaade etmeyeceklerinin altını çizen Kaymakam Doğan, bu turistlerin artık Türkiye'nin sorumluğunda olduğunu ve en iyi şekilde ev sahipli yaparak, sorun yaşamadan ülkelerine dönmelerinin sağlanacağını ifade etti.

MACAR TUR ŞİRKETİ, MACAR TURİSTLERİ GERİ GÖTÜRECEK
ALTİD Başkanı Gülçin Güner de yaptığı açıklamada, olayın turizm açısından üzüntü verici olduğunu, ama en az zararla atlatılması için her türlü çalışmanın yapıldığını söyledi.

Karya Tur mağdurları arasında 500 Macar turist bulunduğunu anlatan Güner, Macaristan'daki bir sigorta şirketinin, bu yolcuları ülkelerine götürmek üzere Antalya Havalimanı'na uçaklar gönderdiğini, Macar turistlerle ilgili fazla bir sorun olmadığını da kaydetti.

TÜRSAB Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ayhan Kaya ise mağdur turistleri ülkelerine göndermek için başka acentelerin boş koltuklarında faydalanacaklarını belirterek çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Macaristan'ın en büyük tur operatörlerinden Green Travel, operasyonlarını durduran Kayra Tur'un Antalya'da kalan Macar müşterilerini geri götürecek.

Green Travel, operasyonlarını durduran Kayra Tur'un Antalya'da kalan Macar müşterilerini geri götüreceğini bildirdi. Green Travel tarafından yapılan açıklamada, "Antalya'da bulunan Kayra Tur ile tatil yapan Macar turistlerin, sigorta şirketi ile anlaşılarak ve ücret talep etmeden Green Travel olarak Antalya'dan transferleri ve rehberlik konusunda, partneri Dagama Tours hizmet verecek. Bugün itibarıyla Antalya'da 51 otelde bulunan 507 adet Macar turist ülkelerine dönecek" denildi.

AJANSLAR
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler