İhale neden iptal edildi?

İhale neden iptal edildi?

İl Genel Meclisi'nin mayıs ayı son toplantısında MHP Grup Başkanvekili Tevfik Rüştü Özgür, gündemdeki sorunun yanıt bulmasını istedi.

Çankırı Valiliği’nden açıklama bekleniyor.  İl Genel Meclisi Mayıs ayı son birleşimi dün İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda Osman Canbaz başkanlığında yapıldı.

Yoklama ile başlayan ve tek gündem maddesiyle yapılması planlanan toplantıya oybirliği ile yeni bir gündem maddesi daha eklendi.
 
Gündemin ilk maddesinde Ilgaz Dağı Milli Parkı’na İl Özel İdaresi’nce yapılan Doruk Otel’in Özel İdare adına 29 yıllığına tahsisi için İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız’a yetki verilmesi vardı. Konu hakkında Çevre Kontrol Müdürü İsmail Atakul tarafından yapılan sunumda otelin 2002 yılında yer tahsisi yapıldığı ve ihalenin 2012 yılında son bulacağı kaydedildi.
 
Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca ihale açılacağını aktaran Atakul, otelin 40 bin m2 alanda bulunduğunu söyledi.  Meclis üyeleri arasında yapılan müzakerelerin ardından ihale süreci ve devamındaki işlemler için Özel İdare Genel Sekreteri Hasan Yıldız’a oybirliği ile yetki verildi.
 
MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ SORDU:
İHALENİN İPTAL GEREKÇESİ AÇIKLANMALI
 
Gelecek toplantı gününün 4 Haziran olarak belirlenmesiyle devam eden toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan Meclis Üyesi Tevfik Rüştü Özgür, geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen kum ocağı ihalesinin iptal edilme gerekçesinin açıklanmasını istedi.
 
Özgür, “Tuzlu köyü civarındaki kum ocağının geçtiğimiz aylarda ihalesi meclisimizin gündemine gelmiş ve 10 yıllığına kiralanabilmesi için encümene yetki vermiştik. Öğrendiğimize göre ihale, 80 bin lira civarında bir para ile alınmış ve valinin onaylaması için valiliğe gitmişti. Gelinen süreçte yapılan ihalenin iptal edildiğini ve yeniden ihaleye çıktığını öğrendik. İkinci ihalenin ise 20 bin küsür liraya alındığını duyduk. İdaremizin 60 bin lira gibi büyük bir kaybı olduğunu düşünüyorum. Acaba bu kaybın gerekçeleri nelerdir? İptal nedenini öğrenmek ve bu konuda bilgilendirilmeyi talep ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
Başkan Canbaz, hassasiyeti için Tevfik Rüştü Özgür’e teşekkür ederken, konunun aydınlatılması için Çevre Kontrol Müdürü İsmail Atakul’a söz verdi. Atakul, bir sınır karmaşası olduğunu belirterek, üstü kapalı olarak konuyu özetledi.
 
Atakul, “Tuzlu mu, İnanç mı tartışması yaşandı. Koordinatlar üzerinde çalışmalar yaptık. İptal edilme nedeni sınırlar yüzündendi” dedi.
 
80 bin liralık ihalenin iptal edilip, ikinci bir ihale ile 26 bin liraya verilmesi kafa karıştırırken Tevfik Rüştü Özgür, rekabet ortamlarının sağlanamadığı gerekçesiyle ihalenin tekrar iptal edilmesi gerektiğini savundu. İptal gerekçesiyle ilgili Çankırı Valiliği’nden açıklama yapılması bekleniyor.
 
OSMAN CANBAZ: 140 KARIŞ ASFALT VAR!
 
Dilek ve temenniler bölümünün sonunda Meclis Başkanı Osman Canbaz, meclis üyelerinin soruları üzerine Genel Sekreter Hasan Yıldız’la yaşanan gerginliklere değindi. Canbaz, bu tür gerginliklerin olmaması gerektiğini belirterek, “Burası millete hizmet makamı. Biz millete hizmet edebilmek için karar alan Çankırı’daki en üst merciyiz” ifadelerini kullandı.
 
Canbaz, halkın isteklerinin kendileri için önemli olduğunu ve bu çalışmaların yakından takipçisi olduklarını kaydetti.
 
Hafta sonu yağmur duası için birçok köy ziyaretinde bulunduğunu aktaran Canbaz, “Yollarımız çok çok kötü. Maalesef 140 km asfalt yapıldı denilen yerde, 140 karış asfalt var. Geri kalan tarafına ise kum dökülmüş. Bizim özel idaremiz kendi kendine yeni mucizeler yaratıyor” ifadelerini kullandı. (Kaynak: karatekin gazetesi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler