İHH'ya polis baskını

İHH'ya polis baskını

İHH Kilis ofisi ve yardım deposu sabah 6:30'da TEM ekipleri tarafından basıldı.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kilis ofisi ve yardım deposu sabah 6.30'da polis tarafından basıldı. Van'dan gelen ve terörle mücadele (TEM) polisi oldukları iddia edilen polislerin dernek personelini dışarı çıkartarak arama yaptığı belirtiliyor... 

İHH'DAN AÇIKLAMA GELDİ
İHH'nın Twitter hesabından şu açıklama yapıldı;

"Kilis ofisimizde emniyet güçlerince hukuksuz bir şekilde gerçekleşen arama hakkında saat 11.00'da vakfımızda basın açıklaması yapılacaktır."

"AVUKATLARIMIZ GELMEDEN ARAMAYA BAŞLADILAR"
İHH İnsani Yardım Vakfı Basın Koordinatörü Serkan Nergis; Twitter hesabından konu ile ilgili şu paylaşımları yaptı:

"Hangi şehirden geldiği belli olmayan Emniyet görevlileri İHH Kilis ofisinde hukuksuz bir arama yapmaktadır. Emniyet mensupları arama esnasında mevzuata aykırı olarak hiçbir görevli ve avukatın olmadığı ortamda yalnız arama yapmaktadır... Emniyet mensupları görevlilerimizi depodan çıkartıp avukatımızı beklemeden arama işlemlerine başlamıştır... Depolardaki bilgisayarlarımıza el konulmaya çalışılıyor... Terörle Mücadele ekipleri depolarımızdaki bilgisayarlara şu an itibari ile el koydular. İHH Kilis deposunda Terörle Mücadele ekipleri tarafından yapılan arama ve malzemelere el konulması tamamen hukuksuzdur..."

"MALZEMELERE EL KONULMASI TAMAMEN HUKUKSUZDUR"
Nergis, polisin bilgisayarlara el koyduğunu da belirterek şunları söyledi:

"Avukatlarımız şu an Kilis Depoda. Terörle Mücadele ekipleri Van'dan gelmişler... Operasyon Van'dan yönetiliyor. İHH Kilis deposunda Terörle Mücadele ekipleri tarafından yapılan arama ve malzemelere el konulması tamamen hukuksuzdur.

"HİÇBİR YETKİLİNİN OPERASYONDAN HABERİ YOK"
Terörle Mücadele ekipleri depolarımızdaki bilgisayarlara şu an itibari ile el koydular. Güya bir personelimiz üzerinden operasyon yapıyorlar. Ama ne hikmetse personelin adreslerine değil bizim depomuza arama kararı çıkıyor. Terörle Mücadele ekipleri Van'dan gelmişler Kilis'te hiç bir yetkilinin operasyondan haberi yok."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler