İhsanoğlu'na karşı 20 CHP'li vekil toplandı

İhsanoğlu'na karşı 20 CHP'li vekil toplandı

CHP'de, İslamcı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun aday gösterilmesine tepki olarak 20 CHP'li milletvekili toplantı yaptı.


CHP'de sular durulmuyor.. İslam alimi Ekmeleddin İhsanoğlu'nun çatı aday olması, yıllardır partinin beslendiği ulusalcı-laik damarı kabarttı. 

ULUSALCI, LAİK VE ALEVİ KANAT RAHATSIZ
Partinin ulusalcı, laik ve Alevi kanadını temsil eden birçok isim, İhsanoğlu isminin açıklandığı dakikadan itibaren başta Kılıçdaroğlu olmak üzere parti yönetimini eleştiri bombardımanına tuttu. 

Melda Onur, Hüseyin Aygün ve Nur Serter gibi isimler CHP'nin kendi varlığını inkar ederek siyasal İslam'a açılmaya çalıştığını söyledi. Tüm gözler önceki genel başkan Deniz Baykal'dayken, bugün önemli bir gelişme yaşandı. 

DENİZ BAYKAL ÖNDERLİĞİNDE TOPLANDILAR
Kılıçdaroğlu'nun grup konuşması yaptığı sırada, aralarında Süheyl Batum, Amit Özgümüş, Hüseyin Aygün ve Nur Serter'in de bulunduğu 20 CHP'li vekil Deniz Baykal'ın başını çektiği bir toplantı yaptı. 

Toplantıda, CHP ve MHP’nin çatı aday olarak gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu ismi üzerinde tartışma yapıldığı öğrenildi. İhsanoğlu’nun adaylığına bazı CHP’li vekiller dün tepki göstermişti.

20 VEKİL KENDİ ADAYINI ÇIKARABİLİR
CHP'li milletvekillerinin İslamcı adaya karşı toplanmaları Meclis kulislerini de hareketlendirdi. Toplanan milletvekillerinin, Ekmeleddin İhsanoğlu'na karşı 20 vekil imzasıyla Deniz Baykal'ı aday göstermek istedikleri öğrenildi. 20 milletvekili imzasıyla, partiden ayrı olarak Cumhurbaşkanı adayı çıkarabiliyor. 

Yine kulislerde dolaşan bir diğer iddia ise, yeni CHP'den memnun olmayan milletvekilleriyle seçmeni buluşturacak yeni bir parti kurma çalışmaları. İddialara göre Deniz Baykal önderliğinde laik hassasiyeti olan vekiller, CHP'nin dışında yeni bir oluşum hazırlama çalışmalarına girişebilir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler