İki bakan oğlu ile Reza Zarrab tutuklandı

İki bakan oğlu ile Reza Zarrab tutuklandı

14 kişi tutuklandı.

Rüşvet operasyonunda gözaltına alınanlardan İçişleri Bakanı Güler’in oğlu Barış Güler , Bakan Zafer  Çağlayan’ın oğlu Kaan Çağlayan, Reza Zarrab ve Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın da aralarında olduğu 14 kişi tutuklandı.
 
OĞUZ BAYRAKTAR SERBEST
Abdullah Oğuz Bayraktar, Çevre ve Şehircilik Bakanı Danışmanı Sadık Soylu, Bakanlık Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, Bakan Müşaviri Mehmet Erdal’ın da aralarında bulunduğu 14 şüphelinin bırakılmasına, yakınları adliye önünde tekbir getirerek sevindi. Karanın gerekçesinde, “Delilleri yok etme, karartma ihtimali görünmediği, kaçma şüpheleri bulunmaması, suç vasfının değişmesi ihtimali nedeniyle mağduriyetlerine sebep olmamasından tutuklanma talebinin reddine” denildi.
 
MUSTAFA DEMİR DE SERBEST
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in içinde bulunduğu 19 kişiyi adli kontrol şartıyla serbest bırakan mahkeme, bu gruptan 2 kişiyi de tutukladı.
 
17 Aralık Operasyonu kapsamında sorgusu tamamlanan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir serbest bırakıldı. Demir, saat 07.40 sıralarında Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'nden ayrıldı. Demir çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlamadı. Adliyenin önünde bekleyen bir grup ise Demir'i tezahüratlarla karşıladı.
 
operasyon_8893.jpg
 
TUTUKLANANLAR PAŞAKAPISI CEZAEVİNE
Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında aralarında işadamı Reza Zarrab, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler ile Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğullarının da bulunduğu toplam 16 kişi cezaevine gönderildi.
 
Mahkemenin sonuçlanmasının ardından otoparka indirilen zanlılar, polis minibüsüne bindirildi. Tutuklananların bir kısmının Metris Cezaevine, bir kısmının ise Paşakapısı cezaevine gönderildiği öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler