İki vali sınırda buluştu!

İki vali sınırda buluştu!

Çankırı ve Kırıkkale valileri il sınırında biraraya geldiler.

Vali Vahdettin Özcan ve Kırıkkale Valisi Ali Kolat, birbirine sınır olan Kızılırmak İlçesi Saraycık Köyü ve Kırıkkale Sulakyurt İlçesi Danacı Köyünde ortak sorunların çözümü için biraraya geldiler.
 
Kırıkkale Sulakyurt İlçesi Ayvatlı-Danacı Yolçatı yolu ile Çankırı Kızılırmak ilçesine bağlı Saraycık Köyüne ait 1 km'lik asfalt yapımı ve aynı yolun devamı olan Çankırı İl sınırları içinde kalan yaklaşık 3 km’lik yolun asfalt yapımı ile ilgili görüşmelerde bulunmak için Danacı Köyünde bir araya gelen Vali Özcan ve Vali Kolat’a 5–6 çeşit üzüm yetiştirilen Danacı Köyünde bir üzüm bağı hakkında da bilgiler verildi.
 
Daha sonra asfalt yapılacak yolun 4 km uzunluğunda olduğu belirtilerek, 2700 metresinin Çankırı İl Özel İdaresi, 1.300 metrelik kısmının da Kırıkkale İl Özel İdaresi tarafından yaptırılacağı ifade edildi.
 
Kırıkkale Valisi Ali Kolat yaptığı konuşmada, “Bu yolun hareketli bir yol olduğu köylülerimiz tarafından ifade edildi. Danacılı köylülerimiz taleplerini Çankırı Valiliğine ilettiklerini ifade ettiler. Talepleri neticesinde Çankırı Valimiz sağolsunlar Çankırı kısmını yapacaklarını belirtmiş. Başbakan Yardımcımız da Sulakyurt ilçesinde yaptığı ziyaret sonrasında bizi arayarak konunun çözülmesini istedi. Bu konuda bizim de daha önceden çalışmalarımız ve düşüncelerimiz vardı. Daha önce de Sayın Valimiz de aynı konunun Başbakan Yardımcımıza iletildiğini, çözüme kavuşturulacağını belirtti. Sayın Valimizin duyarlılıkları için hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederiz. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.
 
Vali Özcan yaptığı konuşmada; “Danacı köylüleri bu yol için beni Ankara’dan iki kere ziyarete geldiler. Çankırı’ya veya Kırıkkale’ye yapılması fark etmez.  Hizmet her tarafa yapılır. Sayın Valim buraya kadar zahmet buyurdular. Güzel bir yol olsun” dedi.
 
Daha sonra Vali Özcan, Kızılırmak Belediye Başkanı Bayar Soysal ile birlikte yeni yapılan yol ve park çalışmalarını yerinde inceledi ve halkın sorunlarını dinledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler