İkinci federasyona geçit yok

İkinci federasyona geçit yok

İstanbul'da yaşanan "ikinci federasyon mu geliyor?" tartışmasına Vakıf Başkanı Eşref Harmandar da katıldı.

Geçtiğimiz günlerde kuruluşu tamamlanarak açıklanan "Çankırı Platformu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Deneği" ile ilgili tartışma özellikle İstanbul'daki stk'lar ve Çankırılı tabanında hız kesmeden devam ediyor.

Konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip eden Sözcü18 Haber Merkez, İstanbul Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Eşref Harmandar'la görüştü. Başkan Harmandar "Kimse bizden ikinci bir federasyon oluşumu için destek beklemesin" dedi. Harmandar sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu saate kadar benim bildiğim kadarıyla kurulan yeni oluşumda federasyon düşüncesi yok. Bildiğiniz gibi biz Vakıf olarak bundan önce İstanbul'da kurulmuş olan iki federasyonu birleştirme yönünde önemli çaba sarfettik. Benzer süreci tekrar yaşama gibi bir düşüncemiz olamaz. Gerek Vakıf yönetiminde gerekse mevcut Federasyon yönetiminde bazı işler istenildiği gibi gitmeyebilir. Birileri yanlış yapabilir. Tabanın beklentilerine cevap verilememiş olabilir. Ancak bu durum ikinci bir federasyonun oluşmasına sebep doğurmaz. Bunun yolu genel kurullardır. Memnun olmayan arkadaşlar listelerini hazırlar seçime girerler. Vahap Yartaş bizlerin yakından tanıdığı bir isim. Oluşturulan yeni derneğin adı 'platform' olarak açıklanmış. Bizler için hiçbir mahsuru yok. Nasıl ki her T.C. vatandaşı belirli kurallar içerisinde dernek kurma hakkına sahipse bu arkadaşlarımız da bu haklarını kullanmışlar. Ama başta da belirttiğim gibi İstanbul'da mevcut federasyonun paralelinde ikinci bir federasyon kurulmasına bizler karşı oluruz. Bunun çalışması içerisine girecek olanlara da 'Hayır buna hakkınız yok' deriz."

FEDERASYON VE PLATFORM GÖRÜŞTÜ

Öte yandan, Sözcü18 Haber Merkezinin elde ettiği bilgilere göre ÇANDEF Yönetim Kurulundan bazı isimlerle Çankırı Platformu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Deneği Başkanı Vahap Yartaş'ın dün akşam biraraya geldikleri öğrenildi.

Görüşmenin olumlu bir havada gerçekleştiği ve her iki stk yöneticilerinin cumartesi günü tekrar biraraya gelmek üzere toplantıyı sonlandırdıkları bilgisine ulaştık.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler