İktidar partisinden utandıran kongre

İktidar partisinden utandıran kongre

Ak Parti'nin Çerkeş ilçe kongresi çok sayıda skandalın birarada yaşandığı kongre olarak siyasi tarihteki yerini aldı.

Çerkeş Belediyesi Düğün Salonunda bugün saat 13.00'de toplanan Ak Parti Çerkeş ilçe kongresi çok sayıda skandalın yaşandığı bir kongre olarak siyasi tarihteki yerini aldı.

DİVAN BAŞKANI ÇİVİTCİOĞLU

Kongrenin Divan Başkanlığını da yapan Salim Çivitcioğlu'na, divanda Osman Canbaz ve Hüseyin Çetiner eşlik ettiler.

İl Başkanı Çivitcioğlu ve Çerkeş İlçe Başkan adayı Hayati Kaya birer konuşma yaparak kürsüden indiler ve gündem gereği oylamaya geçildi.

LİSTEYE YAZILANLAR DAHİ OY KULLANMADI

Hafta başından bu yana yaşanan gelişmelerle partili-partisiz tüm Çerkeş ve Çankırı insanının yakından takip etmek zorunda kaldığı kongrede Hayati Kaya başkanlığındaki liste oylandı ve 400 delegenin yüzde 10'u bile sandığa giderek oy kullanmadı!

Delegenin "liste"nin açıklanması ile birlikte salonu boşalttığı ve saat 17.00'ye kadar oy kullanan delege sayısının 40'a ulaşmadığı öğrenildi.

DEMİRCİOĞLU, ARAÇ İÇİNDEN KONGREYİ TAKİP ETTİ

Hafta başından itibaren İl Başkanı Salim Çivitcioğlu’nun adayı olarak ortaya çıkarılan il genel meclis üyesi Avni Demircioğlu’nun kongrenin yapıldığı salonun kapısında araç içerisinde kongreyi takip etmesi hayli dikkat çekiciydi.

YENİ YÖNETİM

Oy verme işleminin tamamlanmasından sonra açılan sandık sonucuna göre Hayati Kaya başkanlığındaki Ak Parti İlçe yönetimi şu isimlerden oluştu:

Başkan: Hayati Kaya

Yönetim Kurulu: Avni Demircioğlu, Gökmen Çınar, Ender Akgün, Necati Uzar, Mahir Öcalan, Tahir Keskin, Mehmet Yankaş, Sedat Şengök, Mehmet Akkaya, Kamil Akkar, Şaban Benzek, İsmail Durmuş, Kerim Altuntaş, Hanife Keskin.

DAĞÇUKURÖREN MUHTARI LİSTEDE 2. SIRADA

Çerkeş'e bağlı Dağçukurören köyünde 427.929 m2 mera arazisinin milletvekili Hüseyin Filiz’e tahsisinden sonra yasal işlem başlatan fakat daha sonra dava avukatını azlederek geri dönüş yapan Dağçukurören köyü muhtarı Gökmen Çınar yönetim kurulu listesinde en dikkat çeken isim oldu.

ÇERKEŞ İLÇE TEŞKİLATI DA A.Ş. OLMAYA ADAY

Ticari ortaklığı bulunan ve özellikle Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin işlerini alan  ve birlikte yapan, halen il genel meclis üyesi Avni Demircioğlu, Enver Akgün ve Şaban Benzek yönetimde asil olmaları, ilçede çeşitli söylentilere neden olmaktaydı. Oylanan listede yeralan bu isimlerin Çerkeş siyasi gündeminde uzun süre yerlerini koruyacakları görülmekte.

Bu arada İlçe Başkanlığına yaklaşık 50 gün önce atamayla gelen ve şimdi de kongre sonucu başkanlık koltuğuna oturan Hayati Kaya, kendisiyle görüşmek isteyen Sözcü18 Haber Merkezi elemanlarına yanıt vermekten kaçındı.

İL KONGRESİNDE OY KULLANACAK 48 İSİM

Öte yandan Ak Parti Çankırı İl Kongresinde oy kullanacak 48 delege de bugün belirlendi. Sözcü18 Haber Merkezi'nin ele geçirdiği 48 isim şöyle:

Hayati Kaya, Necati Uzar, Avni Demircioğlu, Enver Akgün, Okan Akgün, İsa Ercan, Feramuz Ercan, Sadık Ercan, Bahri Dağıstan, Mehmet Demir, Mehmet Kesin, İbrahim Çınar, Mehmet Kurtkaya, Abdul Çal, Mustafa İncesu, Mahir Öcalan, İbrahim Bal, Ali Osman Tüzgen, İlhan Demircioğlu, Malik Demircioğlu, Hidayet Ercan,Beyler Demircioğlu, Birol Akkaya, Tahir Değirmenci, İsmail Turmuş, Dursun Çelik, Uğur Akgün, Ahmet Akgün, Erol Yazı, Satılmış Çayır, Mehmet Akkaya, Durali Yalçın, Ali Yemişenözü, Süleyman Yıldız, Feramuz Erol, Recep Koca, Vait Ülvan, Esme Acar, Ayşe Acar, Emine Acar, Emine Çalış, Kerime Gökmen, İsmail Ateş, Mehmet Acar, Mustafa Çalış, Hasan Ateş, Ömer Yurtaş, Semra Şentürk.

48 İSİMDEN 11 TANESİ ÇANKIRI'DA OTURUYOR!

Yine Sözcü18 Haber Merkezinin elde ettiği bilgilere göre il kongresinde oy kullanacak 48 isimden 11 tanesinin Çankırı'da ikamet ettiği ortaya çıktı. Listede yeralan isimlere bakıldığında: 38. sırada yer alan Esme Acar dahil olmak üzere Ayşe Acar, Emine Acar, Emine Çalış, Kerime Gökmen, İsmail Ateş, Mehmet Acar, Mustafa Çalış, Hasan Ateş, Ömer Yurtaş, Semra Şentürk'ün Çerkeş'te hiç tanınmadığı ve bilinmediği ile birlikte bu isimlerin Çankırı'da ikamet ettiği gelen bilgiler arasında.

İKİ İLÇE BAŞKANI LİSTELERDE YER AL(A)MAMIŞ!

Bugünkü kongrede kabul edilen listeye göre bakıldığında Ak Parti Çerkeş İlçe Başkanlığı görevinde bulunan Ersan Eren ile, 12 Haziran genel seçimlerinde ilçe başkanlığı görevinde bulunan Cemal Özkaya'nın isimlerine de rastlanılamadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
23 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler