İl Genel Meclisi bütçesinde garip durum!

İl Genel Meclisi bütçesinde garip durum!

Çankırı İl Genel Meclisinde hazırlık bütçesi görüşmelerinde ilginç bir durum ortaya çıktı:Para var yatırım yok!

İl Genel Meclisi’nin hazırlık bütçesinin görüşüldüğü dünkü toplantısında bütçe açıklaması yapan Mali İşler Müdiresi Bahar Duman, 2011 yılı bütçesinden yaklaşık 2 milyon 500 bin lira arttığını belirtti.

CANBAZ: 2 YILDIR ELİMİZDE PARA VAR, İŞ PLANLAMIYORUZ!

2011 yılı bütçesinin 12 milyon olduğu aktarılan toplantıda 2012 yılı hazırlık bütçesi ise 5 milyonluk artışla 17 milyon olarak belirlendi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Meclis Başkanı Osman Canbaz, “5 milyon artış gerçekten ciddi bir artış. 2 yıldır elimizde para var, iş planlamıyoruz. Bizim ek bütçe konusunda da sıkıntımız var. Bize ek bütçe geliyor, işler yapılıyor, daha sonra biz bütçelendiriyoruz. Bunun doğru olmadığı kanaatindeyim” dedi.

TEVFİK RÜŞTÜ ÖZGÜR: BU NASIL İŞ?

2012 yılında kanalizasyon, parke ve temizlik çalışmaları yapılacağının altını çizen Canbaz, bütçe konusunda daha dikkatli olunması gerektiğini kaydetti.

Konuyla ilgili söz alan Meclis Üyesi Tevfik Rüştü Özgür ise bütçedeki fazlalığa tepki göstererek, “Paramız var, ama yatırım yapamıyoruz, bu nasıl iş?” dedi.

Kaynak: karatekin gazetesi

HABERLE İLGİLİ SÖZCÜ18 YORUMU

İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı toplantıları gerçekten ilginç ve bir o kadar da güzel başlamış!

İlginçlik, İl Genel Meclisi Başkanı'nın cümlelerinde yatıyor! Başkan Canbaz'ın Meclis kürsüsünden sarfettiği sözlere bakılırsa, mevcut İl Genel Meclisi "çalışmıyor" (!) Hatta hatta daha da ötesi "beceriksiz" (!)

Bununla birlikte yine Başkan Canbaz'ın (kastını aştığını düşündüğümüz) cümlelerini "Encümen"lere sarfetmesi gerektiğini düşünüyoruz. Şöyle ki; Sayın Başkan'ın sözünü ettiği yatırımlar, İl Genel Meclisi üyelerinin önüne değil, sadece "encümen"de görevli üyelerin önüne gitmekte!

Bütün bunların ışığında, İl Genel Meclisi'nde yaşanan bu tartışma "kral'ın çıplak" olduğunu oldukça net olarak ortaya koymuş durumda!

Çankırı İl Özel İdare'nin mevcut "idari" yapısı Çankırı'yı kaldırmıyor daha da ötesi "kaldıramıyor" (!)

Tıpkı omurgasız bir insan vücudu konumunda olan Çankırı İl Özel İdaresi, bugünkü idari yapısından bir an önce kurtulmalı. İşini bilen, siyasetçi ya da "üst düzey bürokrat" telkinleriyle değil, kanunlar ve Çankırı'nın menfaatleri doğrultusunda refleks sahibi kişi ve de kişilerden oluşacak yeni bir "omurga"nın oluşturulması gerekliliği kendisini tüm çıplaklığı ile göstermiştir.

Top şimdi mevcut "omurgasızlığı" giderecek konumunda ilk sırada olan Sayın Vali Vahdettin Özcan'da...

Beklemedeyiz ve bekleyeceğiz...

Sözcü18.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler