İl Genel Meclisinde Canbaz seçimi!

İl Genel Meclisinde Canbaz seçimi!

İl Genel Meclisinde 4 Nisan Pazartesi oturumunda gündem maddesi Meclis Başkanı seçimi.

Çankırı Valiliği İl Genel Meclisinde 4 Nisan Pazartesi günü "seçim"li gündem yaşanacak.

Gündem maddesine "seçim" kararı alan İl Genel Meclisi'nde, başkan Osman Canbaz'ın tek aday olarak seçime girmesi bekleniyor.

Sözcü18 haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre, 27 üyeli İl Genel Meclisinde 3 bağımsız, 7 MHP ve 17 Ak Partili üye bulunmakta.

Meclis Başkanlığı için Mart ayı süresince yapılan yoğun kulis faaliyetlerini yakından takip eden Sözcü18 haber merkezi, mevcut Meclis Başkanı Osman Canbaz'ın dışında Ak Parti İl Genel Meclis üyeleri Ali Doğan ve Visali Kara'nın yapılacak başkanlık seçimlerinde aday olabileceği yönünde bilgilere ulaşmıştı.

14 Mart 2011 Pazartesi günü Suat Kınıklıoğlu ve Av. İdris Şahin'in aday adaylığı müracaatını yaptıkları gün, Ak Parti İl Başkanı Salim Çivitcioğlu'nun il genel meclis üyeleri ile yaptığı görüşme sonrası "grup kararı" alarak mevcut Meclis Başkanı Osman Canbaz'ın bir dönem daha başkanlığının devamı konusunda ısrarcı olduğu öğrenildi.

SEÇİMİN SONUCU OSMAN CANBAZ LEHİNE 15-12 OLUR!
Bugün gelinen noktaya baktığımızda Pazartesi günü yapılacak olan Meclis Başkanlığı seçiminde Ak Parti grubunun Merkez İl Genel Meclis Üyesi Osman Canbaz'ı aday gösterecek ve 15 oyla seçilmesini sağlayaycak.

MHP grubunun da Ak Parti içerisindeki muhalif grubu destekleyen yönde hamle yapmasına karşın seçim sonucunu etkileyecek bir netice alamayacağı, Ak Parti içerisinde Osman Canbaz'a muhalif 5 oyla birlikte toplam 12 oya ulaşabileceği edinilen bilgiler arasında.

VE SEÇİM YAPILDI... OSMAN CANBAZ BAŞKAN!
İl Genel Meclisinde pazartesi günü gerçekleştirilen seçim sonucunda Osman Canbaz başkan olarak seçildi.

MHP'nin aday çıkarttığı seçimde yapılan oylama sonucunda Osman Canbaz 18, MHP 7 oy alırken 2 oy da boş çıktı.

Sözcü18 haber merkezinin 15-12 şeklinde sonuçlanacağını duyurduğu seçim, 18-9 olarak gerçekleşti. Haber merkezimizin elde ettiği bilgilere göre Başkan adayı olarak isimleri geçen Ali Doğan ile Visali Kara'nın Osman Canbaz lehine oy kullandığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler