İl Genel Meclisi'nde komisyon seçimi vardı

İl Genel Meclisi'nde komisyon seçimi vardı

İl Genel Meclisi Ocak ayı birleşimlerini 'Denetim Komisyonu' seçimleriyle tamamladı.

İl Genel Meclisi Ocak ayı birleşimlerini tamamladı. İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şekir Başkanlığı’nda gerçekleştirilen cuma günkü son toplantıya meclis üyeleri Bekir Kale ve Alaattin Kahyaoğlu izinli oldukları için katılmadı.

Dün gerçekleştirilen birleşimde ilk olarak 5302 sayılı İl özel İdaresi Kanunun 17. maddesi gereğince, İl Özel İdaresinin bir önceki yıl gelir ve gideri ile hesap işlemlerinin denetimi için gizli oyla denetim komisyonu üyeleri seçimi yapıldı.

Verilen önergeler sonrasında Ahmet Çelik, Bekir Kale, Ahmet Ünaldı, Harun Tosyalıoğlu ve Ali Gündüz aday oldu. Yapılan gizli oyla sonrasında Ahmet Çelik, Bekir Kale, Ahmet Ünaldı, Harun Tosyalıoğlu 25 oy alırken Ali Gündüz 21 oy olarak denetim komisyonuna seçildi. Komisyon daha sonra kendi arasında başkanını seçecek.

Gündemin bir diğer maddesinde ise Kızılırmak ilçesi Kaymakam Konağı için 5 bin TL ödeneğin aktarılması ele alındı. Yapılan oylama sonrasında Kızılırmak ilçesi Kaymakam Konağı bakım ve onarımı için 2015 yılı bütçesinden 5 bin TL ödeneğin aktarılması kabul edildi.

Gündemin 3. maddesinde ise gelecek ayki toplantı tarihi belirlendi. Meclis Şubat ayı toplantılarına 2 Şubat 2015 Pazartesi günü başlayacak.

Gündemin dilek ve temenniler bölümünde ise İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, Resmi Gazete’nin 29230 sayılı nüshasında yer alan madde değişikliği hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Şeker yeni yayınlanan tebliğ uyarınca artık meclis üyelerinin birden fazla komisyonda görev alamayacağını dile getirerek, “Nisan ayına kadar bu şekilde devam edeceğiz. Yeni değişiklikle artık ya komisyon sayısını ya da komisyondaki üye sayısını azaltabiliriz. Çünkü Sayıştay denetmenleri zimmet çıkartabilir” dedi. (Karatekin)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler