İl Özel İdaresi araçları yolda kaldı

İl Özel İdaresi araçları yolda kaldı

Çerkeş'in Eymür köyünde teknoloji doğaya yenik düştü.

Günlerdir etkili olan kar yağışı ve tipi ilçe merkezinde ve köy yollarında ulaşımın güçlükle sağlanmasına sebep oluyor. Kar temizliği yapan ekipler de zor anlar yaşatıyor.

İl Özel İdaresi araçlarının
bölgede yaptığı çalışmalar - TIKLA

Karayolları ekipleri D-100 karayolunu ve Çerkeş – Ankara yolunu açık tutmak için devamlı çalışma yapmasına karşın tipi ve kar yağışı açılan yolları kısa sürede tekrar kapatıyor.
 
Dün (05.03.2012) ilçeye bağlı Eymür köyünde teknoloji doğaya yenik düştü. Kar kalınlığının 2-3 metreye çıktığı köy yollarında İl Özel İdaresine bağlı greyder ve dozerler yolda kaldı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, ilçe Kaymakamı Yasin Öztürk ve Belediye Başkanı Şükrü Tarhan çalışmalara bizzat katılıp değerlendirmeler yaptılar.

ÇERKEŞ'E BAĞLI KÖY YOLLARININ
TAMAMINA YAKINI KAPALI

 
Kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalar aralıksız sürdürüyor; ancak kar yağışının sürekli olması ve tipi ve fırtınadan dolayı yollar açılmasına rağmen hemen kapanıyor. Yolları açık tutmakta sıkıntı yaşanmaya devam ediliyor. Çalışmaların hızlı bir şekilde devam etmesine karşın bu günlerde Çerkeş'e bağlı köy yollarımızın çoğu kapalı.
 
Köy Hizmetleri Çerkeş Bakımevi sorumlusu Mehmet Ali Kalaycıoğlu ile yapılan görüşmede köy yollarının açılması için gece gündüz demeden tüm imkânları zorlayarak çalışmalar yaptıklarını ve iki gün içerisinde açılmamış köy yolu kalmayacağını söyledi.
 
İlçe Kaymakamı Yasin Öztürk; köy hizmetleri ekiplerine ek olarak greyder ve önünde kar kürüme aparatı bulunan kamyon kiraladıklarını ve ellerindeki tüm imkânları kullandıklarını, kar yağışı olmazsa iki gün içinde tüm köy yollarının açılmış olacağını kaydetti.

BAŞKAN TARHAN: ÖZEL SEKTÖRÜN
KEPÇELERİNİ DE KİRALIYORUZ

 
Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan; ilçede yıllardır bu şekilde bir kar yağışı ve tipinin görülmediğini, Belediye olarak sadece belediye araç ve ekipmanları ile değil, kar yağışının ve tipinin yoğun olduğu günlerde ilçedeki tüm kepçeleri kiralayıp çarşı merkezi - mahalle aralarındaki yolları açık tuttuklarını söyledi. Kar yağışının durması sonrasında cemrenin de toprağa düşmesi ile karın hızla erimesi olasılığına da değinen Başkan Tarhan su baskını olabilecek konut sahiplerini de dikkatli olmaları konusunda uyardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler