Ilgaz Belediye Başkanı Çayır'a istifa baskısı!

Ilgaz Belediye Başkanı Çayır'a istifa baskısı!

MHP'nin Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır'ın milletvekili adaylığı için istifa edebileceği gündeme bomba gibi düştü.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin edindiği bilgilere göre; Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır'ın bugün MHP Genel Merkezi'nde yapacağı görüşme sonrasında görevinden istifa edebileceği bildirildi.

Mart 2014'de yapılan yerel seçimlerde Ilgaz'da AKP'nin 3 dönemlik hakimiyetine son vererek MHP'nin kazanmasını sağlayan Başkan Arif Çayır'ın, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerde partisinin milletvekili adayı olarak alanlara çıkabileceği öğrenildi.

Başkan Çayır'a yakın kaynaklar "MHP Genel Merkezinden başkanımıza görevinden istifa ederek, Çankırı'dan 1. sıra milletvekili adayı olması yönünde teklifler var. Sayın Başkan da bu teklifle ilgili son görüşmeyi bugün Ankara'da gerçekleştirecek. Çıkacak kararın öncelikle partimize, sonra Ilgaz'ımıza, daha sonra da Çankırı'mıza ve de sayın Başkanımız için hayırlara vesile olsun" diyerek düşüncelerini aktardılar.

BAŞKAN ÇAYIR: HELE BİR AKŞAM OLSUN!
Konuyla ilgili olarak kendisine ulaştığımız Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır "Sözünü ettiğiniz gelişmeler doğru. Bugün öğleden sonra Ankara'ya partimizin Genel Merkezine gidiyorum. Yapacağım görüşme sonrası istifa ile ilgili durumum netlik kazanacak." dedi.

ÇANKIRI'DA SİYASİ DENGELER DEĞİŞİR
MHP'nin Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır'ın istifası ile birlikte Çankırı'da AK Parti lehine olan 2-0'lık siyasi durumun değişmesi işten değil.

MHP Genel Merkezi'nden Çankırı listesinin 1. sırasına konularak meydanlara çıkacak olan Arif Çayır'ın, başta partisindeki dağınıklığın toparlanması yönünde önemli bir katkı sağlayacağı gün gibi aşikar.

Dağınıklıktan kurtulmuş, 'kazanma şansı yükselmiş' MHP tabanının da Arif Çayır'a sahip çıkacak olması Çankırı'da esen AKP rüzgarını önemli ölçüde sekteye uğratması beklenebilir.

Kısa ve sade bir yorum yapmak gerekirse; Arif Çayır'ın belediye başkanlığından istifa ederek MHP Çankırı'da liste başı olarak 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlere girmesi, başta AKP olmak üzere çok sayıda yerel siyasetçinin rüyasını 'bozar' demekle kalmıyor, ÇOK KÖTÜ FENA BOZAR deme ihtiyacı duyuyoruz...

SÖZCÜ18

ARİF ÇAYIR ve REKTÖR SAVAŞ'DAN İSTİFA YOK
Bugün saat 17.30'da sona eren 'kamu görevlileri'nin istifa şartı, Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır için de geçerliydi. Başkan Çayır'ın görevinden istifa etmediği öğrenildi.

Öte yandan Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş da istifa etmedi. Savaş yaptığı yazılı açıklamada "İstifa haberlerine kaynak olarak gösterilen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Beşir Atalay’a gerçekleştirmiş olduğum ziyaret milletvekilliği süreci ile alakalı değildir. Daha önceki bir tarihte kararlaştırılan bu ziyaretin amacı Sudan’da üniversitemiz ve TİKA işbirliği ile kurulan Teknik Eğitim Merkezi’nin çalışmaları ile ilgilidir. 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde milletvekilliği adaylığına ilişkin hiçbir girişimde bulunmadığımı ve Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğü görevime devam ettiğimi kamuoyunun bilgisine sunarım." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler