Ilgaz Dağı Tünelinin temeli atıldı!

Ilgaz Dağı Tüneli'nin temeli atıldı!

Ilgaz Dağı tünelinin temeli Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından atıldı.

Ilgaz Dağı tünelinin temeli Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından atıldı. Temel atma töreninde konuşan Bakan Yıldırım, "Bu proje ile Ilgaz Dağı'nın Kastamonu ve Çankırı'nın arasına girmesine engel oluyoruz" dedi. Yıldırım, Ilgaz Dağı'nı aşmak için kaybedilen zaman ve yakıtın yıllık değerinin 40 milyon lira olduğunu belirtirken, "bu proje kendisini 7 yılda amorti edecek" dedi.

Bakan Yıldırım Çankırı'da Karabaş Ailesini ziyaret etti - TIKLA

Ankara'yı Karadeniz'e yakınlaştıracak olan 5,5 kilometre uzunluğundaki Ilgaz Dağı tünelinin temel atma törenine Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı Milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ile Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Kastamonu Milletvekilleri Mustafa Gülen Gülşen ile Hakkı Köylü, 22. Dönem Çankırı Milletvekili Tevfik Akbak, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Ak Parti İl Başkanı Salim Çivitcioğlu da katıldı.
 
cankiri-ilgazdagitemelatmatoreni-sozcu-resim-111.jpg
 
Ilgaz Dağı'nın Çankırı bölümündeki Yıldıztepe girişinde gerçekleşen temel atma töreninde ilk olarak Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü konuştu. İki il arasındaki Ilgaz Dağını sahiplenme tartışmalarına değinen Köylü, "Ilgaz tamamıyle Kastamonu'nundur, tamamıyla Çankırı'nındır. Çankırı ile Kastamonu kardeş şehirdir. Komşuda ne varsa beraber kullanırız" dedi.
 
idrissahin-sozcu-resim-11.jpg
 
Çankırı Milletvekili İdris Şahin de konuşmasında, yıllardır hasreti çekilen karayolu tüneli ile Kastamonu ve Çankırı'nın daha da yakınlaşacağına vurgu yaptı. Şahin, "Bölge olarak Ankara'ya daha da yakınlaşacağız. Dünyanın bile birbiri ile bütünleştiği bir ortamda Candaroğlu Beyliği evlatlarının kenetlenmemesi düşünülemez" diye konuştu.
 
Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Kastamonu'nun en önemli iki sorunu bulunduğunu belirterek, "Bunlar Ilgaz Dağı tüneli ve Havaalanı idi. Bu sorunların çözümünde sayın bakanımızın büyük katkısı olmuştur" dedi.
 
Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ise konuşmasında, "Temelini atacağımız tünel bölge insanının bir rüyasıdır ve bu rüyanın gerçekleşmesi ile İnebolu Limanı daha işlevsel hale gelecektir. Ayrıca Ilgaz Dağı yoğun araç trafiğinin getirdiği ses ve çevre kirliliğinden de arınarak ülkemizin önemli turizm bölgelerinden biri haline gelecek" değerlendirmesini şaptı.
 
KASTAMONU- ÇANKIRI YAKINLAŞACAK
 
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise iki bölge milletvekilinin Ilgaz Dağı atışmasına vurgu yaparak başladığı konuşmasında şunları söyledi:
 
"Bu proje ile Ilgaz Dağı'nın Kastamonu ve Çankırı'nın arasına girmesine engel oluyoruz. Ilgaz artık bolluk, bereket ve hareket getirecek. Tünel tamamlandığında Kastamonulular daha rahat ve hızlı seyahat edecek. Çankırılılar da hem Esenboğa, hem de Kastamonu havaalanını daha rahat kullanabilecek. Ilgaz Dağı'nı aşmak için kaybedilen zaman ve yakıtın yıllık değeri 40 milyon lira olup, bu proje kendisini 7 yılda amorti edecek."
 
275 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK
 
3018 metreküp tünel kazısının yanısıra 81 bin metreküp püskürtme beton 4 bin ton hasır çelik malzemenin kullanılacağı Ilgaz Dağı tüneli sıcak asfaltla birlikte 275 milyon liraya mal olacak. Bakan Yıldırım, müteahhit firma yöneticileri ile 4 Kasım 2014 tarihinde tamamlanması planlanan Ilgaz Dağı tünel inşaatının süresi ile ilgili yaptığı pazarlık sonucu bu süreyi Mayıs 2014 tarihine çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler