Ilgaz Dağı'nda değişimin ayak sesleri

Ilgaz Dağı'nda değişimin ayak sesleri

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürü Nurettin Taş ile Milli Parklar Daire Başkanı Şeref Dağdelen, Ilgaz Dağı Milli Parkı Çankırı bölümü Doruk mevkiinde yapılması planlanan dev proje için incelemede bulundu.

Genel Müdür Nurettin Taş’ın incelemelerine; AK Parti Çankırı Milletvekilleri Muhammed Emin Akbaşoğlu ile Hüseyin Filiz, Ilgaz Kaymakamı Muhammed Gürbüz, DKMP 10. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit, Çankırı İl Özel İdare Sekreteri Hasan Yıldız katıldı.

Ilgaz Dağı Milli Parkı ve çevresinin; kış, tabiat, sağlık, inanç turizmi gibi turizmin pek çok alanında ihtiyaçları karşılayabilecek özelliklere sahip olduğu, bu özellikleri ile cazibe merkezi haline gelebileceğinin ifade edildiği toplantıda, Genel Müdürü Nurettin Taş yerel temsilcilerin de proje ile ilgili görüş ve önerilerini aldı.

Ayrıca, ‘Ilgaz Dağı Milli Parkı Kastamonu Bölümü Tesisler Bölgesi Uygulama İmar Planı Yenileme Çalışmaları’nda sona gelindiğine değinen Genel Müdür Nurettin Taş, planlanan yatırımlarla Ilgaz’ın çehresinin değişeceğini, Türkiye’den ve dünyadan farklı grupları çeken gözde bir turizm merkezi haline geleceğini ifade etti. (Haber ve Fotoğraf: Cengiz Yalçın-Ilgaz)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler